Hvor godt smaker vel ikke en seier – Kolstad

Hvor godt smaker vel ikke en seier


Etter tre strake tap, en uvanlig rekke for dette Kolstad-laget, var det endelig dags for en seierskamp igjen. 33-24 (17-9) mot Kristiansand smakte rett og slett – både for laget og supporterne.

Sentral trio i kveld; toppscorer Simen Lyse i midten og keeper Torbjørn Bergerud og lagkaptein Sigvaldi Gudjónsson.

– I dag var utstrålingen og energien som de skal være. Og, ja, vi skal være veldig glade for de to poengene, sa kaptein Sigvaldi. Vår bestemann i kveld, Simen Lyse uttrykte seg på omtrent den samme måten: 

– Det var en god utstråling i laget. Vi bakket opp hverandre. Det var en mye mer konstruktiv tone, det var rom for å gjøre feil. 

Noen vil kanskje si at det skulle bare mangle mot laget som ligger nest sist på tabellen med bare én seier på sine fire første kamper. Men dette Kristiansand-laget har noen riktig bra spillere, først og fremst lagets danske målvakt, Peter Brasen Loke, og playmaker Herman B. Oftedal.  

Jeg var for øvrig spent på om Kristiansand under nytt trener-regimet ville fortsette med den kraftige satsingen med 7-mot-6-spill, et angrepsspill laget forrige sesong hadde mye suksess med. I kveld ble dette taktiske grepet ikke hentet frem – bortsett fra i vår eneste utvisningsperiode da gjestene spilte uten målvakt – og altså i 7 mot 5… 

Vi la grunnlaget for en tydelig og klar seier i kampens første 12-13 minuttene. To scoringer fra Simen, kveldens feilfrie toppscorer – ni treffere – og et kraftfullt gjennombrudd på høyresiden med Gabriel som Aksel fulgte opp med et ball-røveri, kontra og scoring til 8-3 – en periode som ble forsterket ved at Lars kom inn og reddet en syvmeter. 

Kontringsspillet vårt var også veldig bra, jeg noterte uttelling på ti, men vi bommet på fire. Tekniske feil holdt vi også nede på godkjent, bare fem, som var betydelig bedre enn Kristiansands 12. 

Åtte måls ledelse halvveis (17-9) smakte. At vi bare slapp inn ni den første halvtimen, skyldtes ikke minst en god Torbjørn. Åtte redninger betyr altså tett på redningsprosent 50. 

Dette var en kamp som også ga muligheter for de som ikke spiller veldig mye til vanlig, og de grep anledningen, må det være lov å mene; og da tenker jeg på spillere som Erlend Johnsen, Magnus Langeland og Sander Rønning; sistnevnte satte punktum med en fin kantscoring da det gjensto bare et par sekunder av kampen. 

Litt mer fra lagkaptein «Sigi»: – Jeg føler at bak de tre strake tapene har det vært en engstelse for å gjøre feil. Men det må være slik at selv om vi skulle gjøre to, tre, fire feil, så er det ingen grunn til å bli passive. I dag var det mer ro i angrepsspillet, mer klokskap, mer kynisme, og så var stemningen i laget og utstrålingen på banen slik den skal være. Ikke alt var bra i kveld heller. Defensivt for eksempel synes jeg det i perioder var litt dårlig kommunikasjon mellom oss. Men alt i alt var dette bra. Vi tar med oss alle de positive tingene videre. Vi har snakket mye i det siste, nå gjelder det å handle. 

Og for å avrunde med kampens beste spiller, like nøktern i vurderingen av sin egen innsats som han var feilfri i sine skudd og flink med noen gode server. Simen sa det knapt, men presist: – Jeg traff bra i kveld. Fint, når jeg fikk tillit fra start. 

PS!
Vi spilte kveldens kamp uten Sander Sagosen, som tidlig på ettermiddagen ga beskjed om at han hadde feber og ikke var kampklar.

FAKTA
Kolstad – Kristiansand Topphåndball 33-24 (17-9)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1457                               
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 4, Magnus Langeland 3, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 4, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 9(1), Sigvaldi Gudjónsson 5(1), Erlend Johnsen 2, Magnus Abelvik Rød.
Toppscorere Kristiansand:
Herman B. Oftedal 5, Mikkel Mortensn 5(4)
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min.  – Kristiansand: 1 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim