Klasseforskjell – 42-21 – Kolstad

Klasseforskjell – 42-21

Det skal selvsagt være stor forskjell når tittelforsvareren møter bunnlaget i eliteserien – selv til cupkamp. Men alt er mulig, som Zeljko Tomac ynder å presisere, et uttrykk det er dekning for i mange sammenhenger, men slett ikke i Åsane Arena i kveld.  

Det var rett og slett divisjonsforskjell på de to lagene. Viking TIF var sjanseløse, og det sto skrevet med store bokstaver allerede etter ti minutters spill – 8-2. Avansement til kvartfinale var i realiteten allerede da klart. 

Og videre utover i kampen ble det bare verre og verre – for vertskapet. I Kolstad-laget så vi ikke noe til passivt kroppsspråk, lite engasjement i ansiktene og andre slike «mangler» – tvert imot. I dag var det en stor gjeng kolstadgutter som virkelig var til stede, som man gjerne uttrykker det. Ikke rart også Stian Gomo var godt fornøyd med sitt mannskap: 

– At det ble stor forskjell, er bare sånn det skal være. Vi gjorde en profesjonell og god gjennomføring. Vi vet hva vi er gode på, selv om vi har hatt noen glipper i tidligere kamper denne høsten. I dag var det gode prestasjoner over hele linja. Vetle og «Gulle» (Gullerud) skal ha honnør for solid forsvarsspill, lot ikke deres strekspillere få hverken ro eller plass. De fremprovoserte også mange feil hos Viking. Og så sto begge målvaktene godt, reddet mange skudd. 

Med tanke på at det bare er tre dager mellom kampen i Bergen og toppoppgjøret mot Elverum i Håkons hall, var det vel også fint å kunne rullere så mye på spillerne?

 – Vel, vi tenkte ikke så mye på det akkurat. Det viktigste var – og er – å få alle i gang, og den beste måten å få utvikling på, er naturligvis å spille. Kolstad er én, hele laget! I dag startet vi med de som lyktes best i forrige kamp, og så rullerte vi på mannskapet utover, slik at det også ble relativt jevn belastning på flest mulig. 

I Åsane denne kvelden var det mye å glede seg over for håndballsupportere. Vi kunne også høre at – ungdommelige? – publikummere jublet tilfreds når kolstadspillerne stormet fremover og satt inn scoring etter scoring. Nyopprykkede Viking TIF har i REMA 1000-ligaen én uavgjort (mot Fjellhammer) og for øvrig fire tap med alt fra ett til 12 baklengsmål i de fire kampene. I dag fikk de altså 21 minus – og de har ingen grunn til å «skylde på» målvakten(e). Christian Lyngbø reddet mange skudd, både i etablert forsvar og alene med kontrende kolstadspillere. 

Likevel scoret vi masse i fremoverspillet og før TIFerne rakk å etablere seg foran sin egen målvakt. 

Det var mange sterke bidragsytere i Kolstad-laget. Det var fint å se en feilfri Gullerud (seks skudd og seks scoringer – én av dem et nærmest bowling-skudd liggende vannrett inn over målgården.) Kjekt også å se to andre bla Magnus – Abelvik Rød og Langeland. Førstnevnte fikk for første gang etter skadeavbrekket en god del angrepstid og tok vare på den. Når det gjelder Langeland blir det flere og flere glimt av den spilleren vi så i starten på forrige sesong. Supert!En friskmeldt Sander Sagosen viste også klasse – aller mest som distributør, nest sist på en god håndfull scoringer. Simen (Lyse) fulgte opp med nok en god prestasjon. Før pause mest som assist og god bakover. Så en periode i andreomgang satte han fem kuler etter hverandre – et par av dem i vakkert samspill med Langeland. 

Øvrige cupkamper i dag: 
Bergen Håndball – Sandnes 36-27
Drammen – Fjellhammer 28-25
Nærbø – ØIF Arendal 31-30
Bergsøy – Kristiansand 30-33
Halden – Follo 27-26 
Tidligere spilt:
Falk Horten – Elverum 27-30
LFH09 – Haslum 23-42
Kvartfinalene trekkes førstkommende mandag. Kampene spilles 8. november.

FAKTA
Viking TIF – Kolstad  21-42 (9-20)
8. delsfinale, NM
Åsane Arena
Tilskuere:   687
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud, Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 4, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland 4, Henning Limstrand3, Gabriel Setterblom 1, Magnus Gullerud 6, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 6, Sigvaldi Gudjónsson 5(2), Erlend Johnsen 2, Magnus Abelvik Rød 4.
Toppscorer Viking TIF: Kristoffer Gjelsvik 6
Utvisninger, Viking TIF: Ingen(!) – Kolstad: 5 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Ida/TittMelhuus