Sto kollektivt godt og med masse energi – Kolstad

Sto kollektivt godt og med masse energi

– Dette var en bra gjennomført kamp, i henhold til «game plan». Mange tok ansvar, og jeg følte at det var mye god energi i gruppa. Vi opptrådte som en enhet. Det var en kamp absolutt i riktig retning.

Slik oppsummerte Adrian Aalberg ettermiddagens toppkamp mot Elverum, en kamp hvor det føltes at vi egentlig hadde god kontroll, selv om 32-27 naturligvis ikke er utklassing. Adrian fortsatt: 

– Jeg synes vi leverte en solid gjennomført kamp. Vi bommet riktignok en del før pause, og måten vi slapp inn en scoring noen få sekunder før pause, var litt irriterende. Men i garderoben ble vi enige om å gå ut på der, uten hemninger, rett og slett slippe oss mer løs. Vi sto egentlig ganske bra defensivt i andreomgangen, og når vi ikke traff, så var Torbjørn på plass, reddet masse – og vi bidro med å sørge for at han fikk flere skudd fra posisjoner han vil ha dem. Hvor fra?, nei det er hemmelig, smiler Adrian.

Jeg vet ikke om det ble det Vetle Eck Aga i intervju dagen før dagen sa – sjakk med fysikk – eller en god porsjon av begge deler. I alle fall ble det seier nummer syv på de åtte siste kampene mot Børge Lunds mannskap.

Elverum ledet kampen de første fem minuttene (til 3-1), men etter to kjappe fra Gullerud og Sander, var det Kolstad i føringen resten av oppgjøret. Vi klarte slett ikke å riste dem av oss, selv om vi hadde firemåls føring flere ganger. To perioder med to spillere utvist samtidig, ga hjemmelaget og publikum – bortsett fra vår Sørsia-koloni – troen på jevn match, 15-16 til pause.

– Deres nye ungarske playmaker, Péter Lukács, traff bra og skapte litt trøbbel for oss. Det var første gang vi spilte mot ham og ikke har vi sett ham mye på video heller fordi den posisjonen er det stort sett Tobias Grøndahl som har. Men dette var god læring for oss vis à vis Lukács, fastslår Adrian. 

Vi slo altså an tonen fra start i 2. omgang; to av våre aller beste i dag – Sander og Abelvik Rød samspilte like elegant som effektivt til 17-15. Så pådro vi oss nok en utvisning, som ga baklengsmål, men Elverums forsøk på en fem-en-formasjon i forsvar ga ikke forventet uttelling: Først leverte Abelvik Rød et ustoppelig gjennombrudd før Gøran banket inn til 19-16-ledelse på utmerket serve /kryss med Sander. Bortsett fra en liten stund med to minus, kom Elverum aldri nærmere oss. 

Torbjørn Bergerud ble kåret til vår beste etter å ha reddet 34% av skuddene som ble avfyrt mot ham. Rekruttlandslagsspiller Robin Haug i det andre målet, har heller ingen grunn til å være misfornøyd med 29 i redningsprosent. 


Av våre utespillere var det morsomt å se Adrian ute på ytre venstre – fem treffere på syv forsøk. Med Abelvik Rød kampklar både i forsvar og angrep og også i lengre perioder, ble det mindre tid på Gabriel på høyresiden. Men Gabriel viste klasse da han fikk komme innpå etter et kvarters spill. Han kontret like godt inn 10-6 og fulgte opp med ytterligere to scoringer.  Vi har virkelig noen kraftfulle og nesten ustoppelige gjennombruddsspillere i Abelvik Rød, Søgard Johannessen og Setterblom. Og for ikke å glemme Sagosen. I dag ble han både kampens mestscorende og leverte, som vanlig, flere herlige målgivende pasninger, noe både back-kameratene og Adrian tar vel imot. 

Dagens seier var scoringsmessig bedre enn de to ligakampene forrige sesong; de vant vi med henholdsvis to hjemme og tre bort. I dag ble det altså fem pluss etter at vi definitivt avgjorde kampen og spilte oss frem til en syvmålsledelse da det gjensto et drøyt femminutt. Hvordan går det i slutten av mars når Elverum-laget kommer til revansjeoppgjør i Trondheim Spektrum. 


Og så er vi i kveld tabellmessig der vi hører hjemme – på toppen, selv om det i denne omgang nok ikke varer lenger enn til Drammen i morgen har spilt mot Bækkelaget…

FAKTA
Elverum – Kolstad 27-32 (15-16)
Håkons Hall, Lillehammer
Tilskuere: 6710
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 7, Sander Rønning, Adrian Aalberg 5, Gabriel Setterblom 3, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 4, Gøran Søgard Johannessen 5, Simen Lyse 1(1), Sigvaldi Gudjónsson 3(1), Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 4.
Toppscorere Elverum: 
Kasper T. Lien5 og Tobias Grøndahl 5(2)
Utvisninger; Kolstad: 6×2 min.  – Elverum: 5 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball