37-24: FE-NO-ME-NALT!!! – Kolstad

37-24: FE-NO-ME-NALT!!!

Det er ikke lett å finne riktige ord for å beskrive kolstadguttenes prestasjon i kveld, i alle fall hvis man ønsker å unngå stupe ned i klisje-graven. Men det som ble vist av våre i Trondheim Spektrum denne oktober-torsdagen, det var rett og slett FENOMENALT!

Å lete etter ord for å beskrive kveldens kalas-seier, er også for Stian Gomo en vrien øvelse. Han har nå vært med Kolstad i en liten mannsalder, stått i det i med- og motgang. Kveldens opplevelse i Spektrum, den overgår alt, ikke sant?

– Det må i alle fall sies at det var en solid prestasjon og en «sinnsykt» god førsteomgang. Og ja, det var utrolig artig, sa en nøktern sparbygg og la til ikke mindre nøkternt:

– Vi skal også innrømme at vi hadde marginer på vår side. Men vi var i kveld gode på veldig enkle ting som effektive returløp, samhandlinger to og to og å gjøre en fysisk god nok jobb over hele linja.

– Men, Stian, motstander og anledning tatt i betraktning; dagens førsteomgang må være tidenes beste for Kolstad?

– Tja, vi kan nok si det. Vi var enige om å ha fokus på å svare opp deres fysiske spil og holde kampmoralen høyt hele tiden. Det lyktes vi med. Og så var jo Torbjørn forrykende god hele kampen med redningsprosent på 56 før pause.

I Kolstads eget «regnskap» endte målvakten vår totalt med 25 redninger (den offisielle statistikken opererer med 19) og dermed over 50% i redninger. Verdensklasse heter det. Motstanderens keeperduo, Imsgard og Mikler, reddet til sammen 10 kolstadballer. Målvaktenes betydning i håndball er fortsatt enorm.

24-11 til pause, nesten ikke til å tro, og det ungarske storlaget klarte bare så vidt å spille uavgjort med oss de siste 30 minuttene. Fadesen for bortelaget ble ikke en eneste centimeter mindre av 13-13 i andreomgangen. Uttrykket «sendt hjem fra Hamar som slakt», det er fristende å bruke på en kveld som dette – selv om jeg er veldig klar over at det venter oss en returkamp i Ungarn, blant annet. Jeg er i alle fall sikker på at gjestene gikk lettere sjokkskadde til garderoben etter 30 ydmykende minutter.

Og husk dette laget – med en samling av stjernespillere fra åtte (!) nasjoner, det kom til Trondheim med knallseier over Aalborg (34-27) og to snaue tap for fransk og tysk håndballs storheter, PSG (29-31) og Kiel (32-35). I Spektrum fikk de altså flere baklengs enn i de tre første kampene og scoret færre enn i to av de foregående tre. Storscorer Mario Sostaric sto med 26 mål på de tre første kampene, altså nesten ni i snitt. I kveld nettet han beskjedne tre ganger og bommet på fire.

Vi forsvarte oss så godt at heller ikke noen av de andre Pick Szeged-spillerne maktet å kompensere for storscorerens bomskudd. Gjestene endte opp med en uttellingsprosent på 47 – mot vår effektivitet på 70 %. – nesten ikke til å tro det heller. Simen (8), Sigvaldi (8) og Rød (7) bidro heftig til den høye uttellingsprosenten. Samlet sto de tre for fabelaktige 82(!) prosent.

Så hører det også til kampen at Sander Sagosen fikk rødt kort etter bare syv-åtte minutter av andreomgangen. Dommerne brukte video for å bestemme seg for at en Sander-arm – uheldigvis – var oppe i ansiktet på Luco Stepancic, for øvrig gammel lagkompis av Sander fra PSG.

Dagens kalasseier var en lagseier med store bokstaver. Keeper Torbjørn er nevnt. Forsvarsmessig var hele laget på høyden – drevet ikke minst av Vetles engasjement og aktivitet. Vi var videre dyktig effektive i løp både mot motstandermålet og hjem til egen målgård.

Og så hjem igjen, som det het – og kanskje fortsatt heter – på NRK-språk: Fantastisk kamp på torsdag, så fredag og lørdag før det søndag er klart for kamp hjemme i Kolstad Arena mot REMA 1000-ligaens bunnlag, Viking TIF. Hvordan jobber man seg beredt til den overgangen, Stian?

– Det skal gå bra. Blir moro. Nå har vi jo nylig spilt cupkamp mot bergenslaget, så da har vi video av oss selv mot dem. Den skal studeres nøye. Og vær sikker, både cupseieren mot Viking og kveldens seier mot sterke Pick Szeged gir oss masse energi videre.

FAKTA
KOLSTAD – Pick Szeged 37-24 (24-11)
Champions League – spilleomgang 4
Trondheim Spektrum
Tilskuere: 5121
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Gabriel Setterblom 1, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud 1, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 8, Sigvaldi Gudjónsson 8, Erlend Johnsen, Magnus Rød Abelvik 7.
Toppscorere Pick Szeged:
Matej Gaber, Richard Bodo og Imanol Alustiza – alle 5 mål
Utvisninger; Kolstad: Rødt kort (Sagosen) og 2 x 2 min.-  Pick Szeged: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball