Soleklar seier etter treg start – Kolstad

Soleklar seier etter treg start

Det er bare tre dager siden Kolstad utklasset et europeisk storlag, Pick Szeged. I dag var Viking TIF, laget på 13.plass på REMA 1000-ligatabellen, motstander. Lett match, skulle vi tro. Lenge så det slett ikke slik ut.

For det nyopprykkede bergenslaget som vi knuste 42-21 i cupkamp for knapt to uker siden, hadde definitivt bestemt seg for at det ikke skulle bli noen reprise. Et ikke så lite varsko hadde TIF sendt ut gjennom ved sist helg overraskende å slå ØIF Arendal. – Å ta poeng her i Trondheim, visst er det mulig, sa trener Sonni Denis Vahlgreen Larsen før kampstart.

At gjestene mente alvor, og hadde glemt 21-42-tapet i cupen, var tydelig de første 20 minuttene. Gjestene førte kampen, ikke minst takket være keeper Christian Lyngbø. Han reddet alt for mange(…), ikke minst nærskudd. Heldigvis fulgte Lars opp i målet vårt og noterte nesten like mange redninger.

Vi ség sakte, men sikkert i fra mot pause og fikk med oss 17-12 inn i garderoben. Og der var fokuspunkter hvilke, Gøran Søgard Johannessen:

– Det var tre punkter: 1. de mange skuddbommene – 2. for mange tekniske feil, og 3. gå hardere på mål når vi skal angripe, ikke nøye oss med halvveis satsninger.

Starten på andreomgangen ga ikke avgjørende bevis for at de tre punktene hadde «sunket helt inn». Vi scoret riktignok omgangens to første – Adrian og Abelvik Rød. Men så kontret TIF og utnyttet blant annet en stygg teknisk feil hos oss og scoret de to neste.

Men så var det takk for følget. Vi dro greit i fra, ikke minst gjennom sugende gjennombrudd og ankomsttreffere fra Gøran. For en dimensjon Gøran har tilført laget!
Og det siste kvarteret spilte vi uten noen av de norske landslagsspillerne våre. Kaptein Sigvaldi var den eneste av de etablerte A-landslagsspillerne som var utpå. Det var kanskje ikke så dumt, la førsteoppstillingens spillere få slippe unna med godt mindre enn 60 minutter på banen; torsdag kommer Kiel til Trondheim Spektrum…

– Nå er vi riktignok ganske så vante med å stå hele kamper på banen. Men det krever mye fysisk, ingen tvil om det. I tillegg til å spare litt på oss som spiller mest, betyr det mye for hele laget. Det er viktig at de som ikke er så lenge på banen i hver kamp får spilletid og er klare til innsats når de blir sendt utpå, sa Gøran, vår bestemann og toppscorer i dag, og la til:

– Det er klart at det er forskjell på forberedelser mot et Champions League-lag og et lag som Viking TIF. Mot lag som Pick Szeged kommer tenningsnivået mer eller mindre av seg selv. Nå kom vi altså fra vår beste kamp noensinne og skulle prestere godt også mot Viking TIF. Å få spenningen på riktig nivå da, det kommer ikke gratis, men må jobbes mye med. I kveld brukte vi 30 minutter på å komme på skikkelig nivå, det er ikke bra nok. Vi må bli bedre her.

TIF sin 25 årige målvakt, Christian Lyngbø, med fartstid både i Fyllingen og Sandefjord, fulgte opp den gode prestasjonen fra ØIF-kampen som ga overraskende TIF-seier og endte i kveld med en redningsprosent på 36 på den offisielle statistikken. Ett mål scoret han også – som i cupkampen mot oss. Lars fikk ikke sjansen til å score i tomt mål som Lyngbø, men hadde omtrent den samme redningsprosenten som Lyngbø – nemlig 35.

Ellers var det morsomt å se strekspiller Martin (Hovde) tilbake etter øyeskade og 100 prosent sikker i avslutningene – fire av fire. Sander (Rønning) satte sine tre første, så kom et par bom mot den til tider umulige TIF-målvakten.