– Fantastisk moral i spillergruppa – Kolstad

– Fantastisk moral i spillergruppa

– Vi har mot Pick Szeged og Kiel nå spilt tett på to helt suverent gode håndballkamper – mot to veldig gode lag. Helt crazy!

Det sier lagkaptein Sigvaldi (Gudjónsson) etter imponerende sterke 34-30 (19-16) over THW Kiel. Selv var skipperen på skuta i storslag; scoret hyppig – 10 totalt – og stjal selvsagt en gang også i denne kampen ballen, kontret og scoret i tomt mål. Og videre: 

– Når vi presterer som vi gjør, viser det at vi har en fantastisk god moral i laget. Og tenk å kunne levere slike prestasjoner i Trondheim Spektrum med masse folk på tribunen og en veldig flott stemning! Vi vil gjerne være her ofte. Nå har vi slått to veldig gode lag. Det må vi også gjøre i fortsettelsen. Det kreves rett og slett å slå de aller beste for å kunne nå vårt mål – som er å vinne Champions League. 

«Kolstad er stjerna» 

Når lagkaptein Sigvaldi fremhever kampmoralen som en styrke, er det som søt musikk i ørene, ikke minst til trener Stian (Gomo): 

– Jeg synes kollektivet også i dag var bra. Det er også Kolstad sin forsé. Ja, vi har mange gode spillere, men vi må også jobbe for å ha det beste laget. Som vi gjerne sier; Kolstad er stjerna!

Om den sterke prestasjonen mot i Champions League-gruppa vår, inntil i kveld ubeseirede THW Kiel: 

– Jeg synes vi sto bra bakover som gjorde at vi kunne sett tempo fremover. Det har vi klart i begge de to siste Champions League-kampene. Vi ønsker kamper med fart, ikke at motstanderen spiller omstendelig for å ta farten ut av kampen. Sånn var kampen mot Kiel bra i den forstand at det er også et lag som ønsker å løpe mye – og så klarer vi å gjøre det til fordel Kolstad. 

– Hva var den sterkeste prestasjonen – kollektivt? 

– Jeg synes det var veldig bra det vi gjorde da de tok igjen oss og kom opp på 24-24. Da la vi om til 7 mot 6-spill i tre angrep, som fungerte veldig bra – og som ga tre scoringer på rad. Det var et godt taktisk grep av (Christian) Berge, skryter Stian. 


Wille om sine Kolstad-gutter

Jeg ba Håndballguttas sjef, Jonas Wille, gi en kort vurdering av det hans «Norge-spillere» presterte i dag:

– Torbjørn (Bergerud) har sine beste perioder i starten og slutten av kampen. Nivå i en kamp kan variere, men han viser styrke og har den vinnerskallen som er nødvendig for å prestere godt når kamper skal avgjøres.

– Sander (Sagosen) spiller en praktfull match. Han balanserer fint det å være farlig (avslutter) selv og på den annen side å skape flyt og bredde i spillet. Defensivt gjorde han også en bra match. 

– Gøran (Søgard Johannessen) satte standarden med tre flotte scoringer og presterte også godt når det hele skulle avgjøres. 

– Magnus (Abelvik Rød) er en viktig del av det gode offensive kollektivet. Han maler på, er gjennombruddsterk og er flink til å slippe ballen i riktig tidspunkt. I forsvar er han jo ultra-solid.

– Magnus (Gullerud) og Vetle (Eck Aga) gjør en kjempegod defensiv jobb i midten. 

I tillegg til de seks Kolstad-spillerne som du har tatt ut til firenasjoners (mot Danmark, Spania og Nederland) og som er en veldig viktig del av oppkjøringen til EM i Tyskland, så har vi i Kolstad også med en spiller i rekruttlandslaget – Simen Lyse. Hvordan så du han i kveld? – Han fikk jo ikke spille så mye denne gangen, men generelt vil jeg si jeg liker veldig godt innstillingen hans – han har mot og tør å gjøre ting. Kamper som dette er selvsagt fin som erfaring og viktig i utviklingen for stadig å bli bedre. 

PS!
Landslagssjefen ga mange godord til Sander og Torbjørn. Sander gjorde vel sin beste kamp i kolstaddrakten; åtte scoringer på ni skudd og en hel rekke med målgivende pasninger. Topp! Torbjørn vant keeperduellen med syv redninger før pause og fem etter.

FAKTA
KOLSTAD – THW KIEL 34-30 (19-16)
Champions League – spilleomgang 5
Trondheim Spektrum 
Tilskuere: 7121 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 8, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Gabriel Setterblom, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen 5, Simen Lyse, Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjónsson 10, Erlend Johnsen, Magnus Rød Abelvik 4. 
Toppscorer: THW KIEL:
Niklas Ekberg 10(4)
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min.  – THW Kiel: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus