Elleville ni minutter – Kolstad

Elleville ni minutter

Hvis det var noen kolstadtilhengere som var urolige for at våre gutter skulle få en baksmell mot Sandnes etter pangkampen mot Kiel, så var det totalt unødvendig. Vi åpnet med kampens to første scoringer, og fra 5-4-ledelse drøyt syv minutter ut i kampen, fulgte ni elleville minutter.

Åtte Kolstad-scoringer på rekke og rad uten «innblanding» av Sandnes-scoringer. Sander (Sagen) åpnet med assist fra Gøran. Så fulgte en Adrian-fulltreffer før Sander og Gøran byttet på rollene – to ganger. Og videre; Gøran, Simen, Gabriel og Gullerud opp til 13-4-ledelse. Gabriel nøyde seg med to scoringer, men opptrådte i stedet som assist-konge – nest sist på åtte av kolstadmålene. 

Etter storseieren over Pick Szeged fulgte kamp mot Viking TIF, og der gikk det en liten omgang før vi markerte avstand – som likefullt endte med 11måls-seier. Urolige kolstad-sjeler hadde i ettermiddag hvilepuls i 2 x 30 minutter. Her var det definitivt nullstilling etter storseieren mot Kiel. 


– Førsteomgangen i dag var bunnsolid, rett og slett. Vi gikk utpå for å sette standarden helt fra start, og det klarte vi. Inngangen til kampen var 100 prosent vellykket. Det var gode prestasjoner over hele linja. Vi spilte Sandnes rett og slett ut av hallen, sier Stian Gomo og fortsetter: 

– Sandnes scoret altså åtte mål før pause, og av de åtte kom to på kontra og to på syvmeter. Bare fire baklengsmål i spill seks mot seks. Utmerket. Det var ikke lett for sandnesspillerne å komme til. Vi ga også Lars gode arbeidsforhold, og han svarte opp med en lang rekke redninger.  

Både den offisielle redningsstatistikken og vår egen (Erlend Sagosen sin) viste det samme; 20 redninger og en redningsprosent på 50. Henrik Ibsen fikk også slippe til noen minutter, stoppet fire skudd, og det var 57% av det han fikk å håndtere. At Henrik ble med til Sandnes i stedet for Torbjørn Bergerud skyldtes sykdom i familien Bergerud. 

15-målsledelse halvveis – 23-8 – men jevnspilt andreomgang (16-17); hva skyldtes det, Stian? 

– Vi slapp oss litt ned. Gikk smalt i disponeringen og lot spillere som ikke spilte mye mot Kiel fikk stå lenge på banen og ble nok litt trøtte. Det førte til litt for mye slurv, vi slapp inn for mange kontringer, og vi håndterte ikke deres strekspill som vi hadde god kontroll på før pause.  

Og i sum? 

– Det var et steg opp fra Viking TIF-kampen, som egentlig også var bra, ikke minst forsvarsmessig. Det vi presterte før pause i dag var kollektivt veldig, veldig bra. Kolstad var virkelig stjerna, sa en fornøyd Kolstad-trener. 

Nå blir det spennende å se hva fortsettelsen vil bringe; bortekamp mot Aalborg førstkommende onsdag og så toppoppgjør i REMA 1000-ligaen – mot Drammen i Kolstad Arena, søndag om ei uke. 


PS!
Som mot Kiel manglet Aksel Hald på kampkortet også i Sandnes. I stedet for lite spilletid i Kolstad, ble Aksel med samarbeidsklubb CSK til Bodø for å spille mye der. Det endte blant annet med fire scoringer og én utvisning – og timålstap (25-35) mot tabellnaboen fra Bodø. 

FAKTA
Sandnes – KOLSTAD  25-39 (8-23)
REMA 1000-ligaen
Vår Energi Arena Sandneshallen  
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Henrik Ibsen – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 3, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 3, Gabriel Setterblom 2, Magnus Langeland 7, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud 1, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 9(1), Sigvaldi Gudjónsson 1, Martin Hovde 2, Erlend Johnsen 3, Magnus  Abelvik Rød 1. 
Toppscorer Sandnes:
Marius Ferkingstad 6
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min.  – Sandnes: 2 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: FotoLars / Lars R Skaug