–  Poeng var innenfor rekkevidde – Kolstad

–  Poeng var innenfor rekkevidde

– Vi var ikke skarpe nok når det gjaldt som mest, men med bare to bak (25-27) så var poeng innenfor rekkevidde. Det er følelsen vi sitter med nå kort tid etter kampen mot Aalborg. 

Det sier Adrian, som sammen med Sander (Sagosen) og Torbjørn var våre tre beste. Adrian avsluttet seks ganger og overlistet Aalborgs beste, Niklas Landin, fem ganger. 

Den skandinaviske duellen i Champions League-gruppe A var jevn i 20 minutter, men da gjorde vi flere avgjørende tekniske feil samtidig som vi bommet for mye på Landin. En vanligvis så sikker skytter som Gøran hadde dagen da høyrearmen var langt unna så effektiv som vi er vant med fra den kanten. Gøran fyrte løs åtte ganger – nettet bare på ett skudd. 

– Ingen tvil om at det var førsteomgangen som kom til å avgjøre kampen. Da var vi rett og slett ikke skarpe nok i angrep, fant ikke helt rytmen – som igjen fikk følger ikke minst med flere kontringsmål imot oss og endte med fem baklengs til pause, sa Adrian og fullførte:

– Men dette var slett ingen reprise av prestasjonen i Zagreb. Vi viste karakter, synes jeg. En bra andreomgang gjorde at vi kjenner på at vi var ganske nær poeng på en ekstremt vanskelig bortebane. Og at vi etter pause innhentet tre av de fem baklengsmålene, kan vise seg å bli avgjørende. Målforskjellen er viktig i denne gruppen.


Sander Sagosen var kampens store angrepsspiller. Mot laget han spilte for i 2014 til 2017 og også hentet et dansk mesterskap var Sander også kampens toppscorer med ti mål på 12 skudd – imponerende 83 prosent uttelling.
Om Niklas Landin i lange perioder var uovervinnelig, så leverte Torbjørn også en meget god kamp. Keepertrener Erlend Sagosen hadde 20 redninger på notatblokken sin – elleve av dem etter pause. Til handballkanalen.tv sa Torbjørn etter kampen: 

– Jeg synes jeg sammen med forsvaret foran meg gjorde en bra kamp. Aalborg får for mange kontringer mot oss, og når Landin er så god som han var i dag, da blir det vanskelig for alle motstandere.  PS!
Neste kamp for våre gutter er nå på hjemmebane – toppoppgjør i REMA 1000-ligaen mot serieleder Drammen, førstkommende søndag i Kolstad Arena. 

FAKTA
AALBORG – KOLSTAD 27-25 (17-12)
Champions League – spilleomgang 6
Sparkassen Danmark Arena 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 10(2), Sander Rønning, Adrian Aalberg 5, Gabriel Setterblom 1, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen 1, Simen Lyse 2, Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 1, Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 3. 
Toppscorer Aalborg.
Mads Hoxer 7
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min.  – Aalborg: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus