På tabelltoppen for å bli – Kolstad

På tabelltoppen for å bli

Drammen og Kristian Kjellings unggutter har gjort en flott første del av sesongen. Tabelltopp var det vel ingen som så komme etter åtte serieomganger. Men etter 38-25 i Kolstad Arena i kveld er det vi som topper REMA 1000-ligaen – og der er vi vel kommet for å bli.

Kjelling kom til Trondheim med et usedvanlig ungt mannskap og uten en sentral spiller som Sindre Aho, dratt til tysk bundesliga. Men uansett så ventet Stian Gomo å få et hurtig og løpsivrig Drammen-lag å hanskes med. Det slo ikke feil. Gjestene sto godt defensivt, presset oss til å gjøre litt for mange feil som resulterte i kontringer og baklengsmål.

– Ja, vi fikk for mange kontringer imot oss, men for all del, vi spilte en god omgang, sa Stian i pausen. Og om DHK straffet oss, så fikk de også smake sin egen medisin. Vi spilte resolutt og kompromissløst i etablert forsvar som etter hvert ga DHK veldig mange balltap og baklengsmål, noe om også Kjelling kommenterte etter at det hele var over: – Vi leverte egentlig en kamp med mye bra. Men når vi gjør irriterende mange tekniske feil i 1. omgangen som ni, så blir det slik. Dette var vel også forskjellen på lagene.

Målvakters betydning i håndball er et stadig tilbakevendende tema. I kampen mot ØIF Arendal var DHK-keeper Andreas Myhr strålende og fikk notert en redningsprosent på 49. I kveld noterte jeg seks redninger – 21% – mens målvaktmakker Oscar Syvertsen tok to baller (12%). I det andre målet var tallene betydelig større: Torbjørn sto fra start og i ca 45 minutter, reddet 11 skudd (37%), inklusive to syvmetere, mens Lars reddet fem skudd (45%) én av dem fra straffekastmerket.

Med det overbevisende rykket drøyt midtveis i første omgang, fra 12-11 til 17-11 i løpet av syv-åtte minutter var kampen om poengene egentlig avgjort. Et lite spørsmålstegn etter halvspilt førsteomgang, var et sammenstøt med en DHK-spiller hvor Gøran fikk en skikkelig smell i høyre kne. Kampen var over for hans del, men forhåpentligvis dreier det seg bare om en slagskade og ingen vridningsskade. Selv sa Gøran: – Det gjorde veldig vondt med det samme, men nå kan det virke som om det bare er snakk om en hevelse i kneet. Det kjennes stabilt, og det er jo alltid bra. Jeg har god tro på at dette skal bedre seg i løpet av noen dager.

Det er godt nytt også for landslagstrener Jonas Wille. Til uken samles Håndballgutta til trening og tre turneringskamper – mot Danmark, Spania og Nederland. I en god siste periode av kampen kunne Gomo/Berge koste på seg å hvile både Sander (Sagosen), Abelvik Rød, Gullerud og Gøran.

Store pluss i margen på mine notater; målvaktspillet, nok en overbevisende innsats av Adrian, Langeland som igjen i flere aksjoner mer og mer ligner på Langeland-utgaven fraførste del av forrige sesong, lagkaptein Sigvaldi – både for sine ballerobringer og sine sikre kontringer.

Og kampens høydepunkt det kom etter 43-44 minutter med Simen og Abelvik Rød i rollene: Simen opp i luften på venstreback sendte ballen presist til Magnus som kom flyvende inn over DHK-feltet og avsluttet med å sette ballen inn, mål nummer 32 – med ryggen mot keeper. Strålende utført, moro å se på – krydder som publikum elsker.