På tabelltoppen for å bli – Kolstad

På tabelltoppen for å bli

Drammen og Kristian Kjellings unggutter har gjort en flott første del av sesongen. Tabelltopp var det vel ingen som så komme etter åtte serieomganger. Men etter 38-25 i Kolstad Arena i kveld er det vi som topper REMA 1000-ligaen – og der er vi vel kommet for å bli.

Kjelling kom til Trondheim med et usedvanlig ungt mannskap og uten en sentral spiller som Sindre Aho, dratt til tysk bundesliga. Men uansett så ventet Stian Gomo å få et hurtig og løpsivrig Drammen-lag å hanskes med. Det slo ikke feil. Gjestene sto godt defensivt, presset oss til å gjøre litt for mange feil som resulterte i kontringer og baklengsmål. 

– Ja, vi fikk for mange kontringer imot oss, men for all del, vi spilte en god omgang, sa Stian i pausen. Og om DHK straffet oss, så fikk de også smake sin egen medisin. Vi spilte resolutt og kompromissløst i etablert forsvar som etter hvert ga DHK veldig mange balltap og baklengsmål, noe om også Kjelling kommenterte etter at det hele var over: – Vi leverte egentlig en kamp med mye bra. Men når vi gjør irriterende mange tekniske feil i 1. omgangen som ni, så blir det slik. Dette var vel også forskjellen på lagene. 

Målvakters betydning i håndball er et stadig tilbakevendende tema. I kampen mot ØIF Arendal var DHK-keeper Andreas Myhr strålende og fikk notert en redningsprosent på 49. I kveld noterte jeg seks redninger – 21% – mens målvaktmakker Oscar Syvertsen tok to baller (12%). I det andre målet var tallene betydelig større: Torbjørn sto fra start og i ca 45 minutter, reddet 11 skudd (37%), inklusive to syvmetere, mens Lars reddet fem skudd (45%) én av dem fra straffekastmerket. 

Med det overbevisende rykket drøyt midtveis i første omgang, fra 12-11 til 17-11 i løpet av syv-åtte minutter var kampen om poengene egentlig avgjort. Et lite spørsmålstegn etter halvspilt førsteomgang, var et sammenstøt med en DHK-spiller hvor Gøran fikk en skikkelig smell i høyre kne. Kampen var over for hans del, men forhåpentligvis dreier det seg bare om en slagskade og ingen vridningsskade. Selv sa Gøran: – Det gjorde veldig vondt med det samme, men nå kan det virke som om det bare er snakk om en hevelse i kneet. Det kjennes stabilt, og det er jo alltid bra. Jeg har god tro på at dette skal bedre seg i løpet av noen dager.Det er godt nytt også for landslagstrener Jonas Wille. Til uken samles Håndballgutta til trening og tre turneringskamper – mot Danmark, Spania og Nederland. I en god siste periode av kampen kunne Gomo/Berge koste på seg å hvile både Sander (Sagosen), Abelvik Rød, Gullerud og Gøran. 

Store pluss i margen på mine notater; målvaktspillet, nok en overbevisende innsats av Adrian, Langeland som igjen i flere aksjoner mer og mer ligner på Langeland-utgaven fraførste del av forrige sesong, lagkaptein Sigvaldi – både for sine ballerobringer og sine sikre kontringer. 

Og kampens høydepunkt det kom etter 43-44 minutter med Simen og Abelvik Rød i rollene: Simen opp i luften på venstreback sendte ballen presist til Magnus som kom flyvende inn over DHK-feltet og avsluttet med å sette ballen inn, mål nummer 32 – med ryggen mot keeper. Strålende utført, moro å se på – krydder som publikum elsker.

FAKTA
KOLSTAD – Drammen 38-25 (20-13)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 2079
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 5, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6, Gabriel Setterblom 2, Magnus Langeland 4, Henning Limstrand, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen 1, Simen Lyse 5(2), Sigvaldi Gudjónsson 6(2), Martin Hovde 3, Magnus Abelvik Rød 5. 
Toppscorer Drammen:
Trym Johnsen 6
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min. – Drammen: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Ida/TittMelhuus

FOTO: Lars R. Skaug/Fotolars