Simen opp til Håndballgutta – Kolstad
Trondheim November 15: Seriekamp i REMA 1000 ligaen mellom Kolstad - Runar. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Simen opp til Håndballgutta

Etter nok en god klubbkamp, mot Drammen søndag kveld, ble Simen Lyse kontaktet av landslagstrener Jonas Wille. Beskjeden var «du er løftet opp fra rekruttlaget og inn i Håndballgutta-troppen. 

– Kult, så klart. Jeg føler at jeg har prestert fine ting når jeg har fått sjansen i Kolstad-kampene – ikke bare med å score mål, men også bra i forsvar og vært nest sist på en del scoringer, sier Simen. 

Simen er hentet inn i Håndballgutta-troppen på grunn av usikkerhet med Gøran Søgard Johannessens kneskade fra søndagens kamp. Jonas Wille: 
– Med Gøran sin kneskade i søndagens kamp var det viktig for oss å reagere raskt. Nå har ikke Gøran meldt forfall til samling og kamper. Landslagets og Kolstads medisinske støtteapparat er blitt enige om at han skal få oppfølging på samlingen, og så får vi se når det nærmer seg kamper. Dersom Gøran blir meldt kampklar, blir Simen sendt til rekrutt-samlingen og kampene i Sverige. – Vi synes det er nyttig å få se Simen i aksjon i A-gruppen. Selv om det skulle bli slik at det blir rekruttkamper på ham nå og ikke med A-laget, så er uttaket et sterkt signal og klapp på skulderen for det han har prestert så langt i sesongen. I vurderingen for å finne en eventuell backup for Gøran, har William Aar og Simen Holand Pettersen vært de to som har vært mest i bildet i tillegg til Lyse.

En annen bakspiller som det står et lite spørsmålstegn ved, er Sander Øverjordet. Kolding-spilleren er relativt nylig tilbake etter fotskade, og det er litt usikkert om han blir kampklar til de tre kampene mot slutten av uka. 

Kampprogrammene

Håndballgutta 
samles på Sotra i dag, har treningssamling før tre kamper; torsdag mot Danmark, lørdag mot Nederland og søndag mot Spania.

Rekruttlandslaget har to kamper, som begge spilles i Eskilstuna; fredag mot Ukraina og lørdag mot Polen. 

PS!
Torbjørn Bergerud har meldt forfall til samling og kamper av familiære årsaker. Ingen ny målvakt blir tatt med, og Håndballgutta stiller derfor med Kristian Sæverås (Leipzig) og Emil Imsgard (Pick Szeged)  

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus og Nidarosfoto