«Gjør som du bruker – du er mer enn god nok» – Kolstad

«Gjør som du bruker – du er mer enn god nok»

Simen Lyse skulle egentlig spille for rekruttlandslaget sist helg. Men så fikk Gøran Søgard Johannessen seg en smell i et kne, og Simen ble løftet opp til Håndballgutta. Det synes han var «kult» – enda morsommere da sjefen allerede på onsdag ga beskjeden: «Forbered deg på å spille mot Nederland.» 

– Det var selvsagt artig å få høre. Jeg trodde ikke jeg kom til å få så mye spilletid som jeg fikk, sier Simen. 

Bildene er fra dagens halltrening.


Beskjeden om forestående A-landslagsdebut ble kjapt sendt til Simens store og meget håndballinteresserte slekt i Klæbu. «Hele slekta var samlet og så kampen,» sier Simen.

Simen er ikke typen som tar helt av – selv ikke en beskjed om A-landslagsplass fører til det. Men da det tikket sakte og sikkert mot kamp…: 

– Ja, da merket jeg hva dette egentlig var. Men Wille hadde gitt meg skryt etter vel gjennomførte treninger. Før kampen sa han til meg at jeg bare skulle gjøre det jeg er vant til: «Du er mer enn god nok.» Det var selvsagt betryggende å høre, understreker Simen. 


Aksjoner fra A-landslagsdebuten

Simen fikk sin kamp-ilddåp etter et kvarters spill på stillingen 11-7 til Norge. Etter snaut tre minutter scoret han sitt første mål for Håndballgutta, froskeskudd. Det ble etterfulgt av en målgivende til Blonz (til 14-9), og så fulgte 17-12-scoringen, opp på førstesteget og «pang». Scoringen til 19-15 kom på noenlunde samme måten; kjapt i været og hurtig skuddavvikling. Keeper, sjanseløs.


– Det var meningen at jeg skulle spille det siste kvarteret i begge omgangene. Den første scoringen kom ganske raskt, riktignok mens vi var i overtall, og jeg kunne kanskje ha passet til streken. Men jeg hadde god fart, timingen var god, og skuddet ble godt. Scoringen bidro også til at jeg kunne senke skuldrene-


– Så ble det noen færre minutter på banen i andreomgangen, og det skjønner jeg. Det kom noen feil da, sier Simen ærlig nok og med god selvinnsikt. Det han ikke sier, er at det var langt mer rutinerte karer enn ham som feilet både med skudd og pasninger da vi midtveis i andreomgangen kastet bort en klar ledelse. Målvakten reddet to Simen-skudd, og i tillegg pådro Simen seg to tekniske feil. Det tiltenkte kvarteret på banen ble derfor redusert til ti minutter. Likefullt; mer enn godkjent A-lagsdebut for 23-åringen som før A-debuten sto med 20 kamper og 55 scoringer på yngreslandslag. Jeg tror ikke det vil gi store odds om man spiller på at Simen kommer til å få flere kamper på Håndballgutta. 

Men Christian Berge som landslagstrener, ville han ha gjort som Wille, tatt ut Simen på Håndballgutta? Til det spørsmålet smiler Christian lurt, men slår i alle fall fast: 

– Jeg er glad jeg har ham på dette laget. (Altså Kolstad-laget…) 


Mot Bergen med 3 ex Kolstad-gutter 

Den neste muligheten til å være glad for det, blir kvartfinalekamp i NM på onsdag – mot Bergen, i Kolstad Arena. Da blir det et gjensyn med tre tidligere Kolstad-gutter; Rasmus Thaarup Carlsen, Eskil Dahl Reitan og Nicolai Daling. Simen tar ingenting for gitt før «vinn-eller-forsvinn-kampen. Han vet at: «Bergen er et bra lag med mange bra spillere.» Sist gang, for drøyt to måneder siden, andre serierunde i REMA 1000-ligaen vant vi 32-25. «Da hang Bergen med oss lenge (tre mål bak etter noen minutter ut i andreomgangen) – og da hadde de heller ikke med Carlsen! Bergen var god mot Elverum også. Det er et lag som kan spille jevnt med alle – forhåpentligvis ikke mot oss.»  
PS!
I seriekampen mot Bergen var Simen – sammen med Sigvaldi – våre toppscorere; begge med åtte mål.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball