Vant kvartfinalen allerede før pause – Kolstad

Vant kvartfinalen allerede før pause

Bildet av lagkaptein Sigvaldi Gudjónsson forteller nesten alt av det som ble avgjørende i kveldens NM-kvartfinale mot Bergen Håndball: I førsteomgangen ble gjestene rett og slett løpt i senk. 22-10 til pause – kampen over. Slutt-tallene; 36-23.


Det var sannelig min hatt ikke lett å være Tord Vårdal i Bergen-målet i førsteomgangen. Regjerende mester presset gjestene til å avslutte på dårlige sjanser, og når de fikk gode muligheter, ja, så var Torbjørn Bergerud der. Jeg noterte 12 redninger, altså en redningsprosent på over 50. 

Med stødig forsvarsspill, utmerket målvakt, ball-tyver og kontringsglade løpegutter – ja, da var det moro å være kledt i kolstadrødt og ikke spesielt moro å være mannskapet til ex Charlottenlund-trener Fredrik Tønne.

Gøran (bildet) var ustoppelig, Sigvaldi var både ballsnapper, sprinter og utmerket eksekutør – traff på alle sine seks skudd den omgangen han spilte. Gullerud inne på streken traff på alle sine tre skudd før pause, og Adrian på ytre venstre var igjen trygg og god, 75 prosent uttelling. 

Ikke rart at det var tett mellom de fornøyde smilene i Kolstad-leiren, og trener Berge sa da det også slik: 

– Alt var godt i førsteomgangen. Balltempoet var der. Vi spilte konsekvent. 

I første seriemøte mot Bergen HK vant vi med syv. Denne gangen var det altså 12 pluss allerede halvveis i kampen. Så finnes det mange momenter som gjorde at andreomgangen ble seende annerledes ut: – Vi ble litt mer nølende i spillet, litt ukonsentrerte – og så rullerte vi mye – og godt – på mannskapet, sa Christian.

Vetle – her sammen med forsvarsmakker Gullerud – fikk også spille litt angrep – og takket for det med å sette to baller bak Bergen-målvakt Jonas Fyllingen.


Forsvars-spesialist Vetle – tomålsscorer(!) i dag – fikk prisen til beste Kolstad-spiller – og med søknad om å få spille også i angrep mente: 

– Med 12-målsledelse til pause ble det som skjedde i andreomgangen en naturlig utvikling. Det ble rett og slett en transportetappe, og det synes jeg er greit nok. Vi skal heller være stolte av det vi presterte før pause enn å henge oss for mye opp i det som skjedde etter. 

Torbjørn nok en gang i det umulige hjørnet – reddet mer enn halvparten av det som slapp forbi forsvaret.


Bergen HK kom til Kolstad Arena med tre ex-Kolstad-gutter; Rasmus Thaarup Carlsen, Eskil Dahl Reitan og Nicolai Daling. De fikk alle tre hyggelig varm applaus under lagpresentasjonen. Behandlingen de fikk av kolstadguttene var ikke fullt så hyggelig…

– Vi hadde håpet å presse dem mer enn det vi klarte. Men de hadde jo stålkontroll fra første stund, og da blir det vanskelig å hamle opp med Kolstad. Vi bommet for mye, noe som ga Kolstad veldig mange kontringssjanser, og der er de ekstremt gode. Når de spiller med førsteoppstillingen sin, er de rett å slett vanskelig å spille mot, sa Rasmus og hadde allerede blikket rettet mot lørdagens ligakamp mot Fjellhammer; «og den bør vi helst vinne.» 

Kveldens kvartfinalekamper:
Kolstad – Bergen Håndball 36-23
Elverum – Drammen 35-27
Haslum – Nærbø 27-22
Kristiansand – Halden 34-32 

Semifinaler og finale spilles også denne sesongen som Final8 i Arendal. Det skjer i slutten av februar. 

KAMPFAKTA
Kolstad – Bergen Håndball 36-23 (22-10)
Kvartfinale, NMKolstad Arena
Tilskuere:   1251
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud, Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga 2, Sander Sagosen 2, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland 2, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 1, Magnus Gullerud 4, Gøran Søgard Johannessen 4, Simen Lyse 4(2), Sigvaldi Gudjónsson 6(1), Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 1.
Toppscorer Bergen HK: Leif-Erik Brenne 6
Utvisninger, Kolstad: 2 x 2 min. – Bergen HK: 2 x 2 min, 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug