Til én av de tøffeste bortebanene – Kolstad

Til én av de tøffeste bortebanene

Kolstad topper eliteserietabellen; Nærbø ligger nede på åttendeplass, syv plasser og seks poeng bak. Likevel er trenerparet Stian Gomo og Christian Berge (bildet) klar i sin tale før lørdagens kamp på Jæren: Vi står foran én av de tøffeste bortekampene i ligaen.


Historien og statistikken (se nederst i saken) taler sitt tydelige språk: I de fire kampene i eliteserien på Nærbø har vi bare vunnet én (forrige sesong). Stian: 

– Vi vet hva som møter oss. Det blir tøft, kok i hallen med masse folk. Men så er det også slike kamper som er artige å spille.

Og apropos mye folk. I Sparebanken Vest Arena har det vært mellom 1000 og 1300 tilskuere i alle hjemmekampene i ligaen denne høsten – og det er altså på et tettsted som har ikke mer enn drøyt 7000 innbyggere. 

Så langt i sesongen har Haugseng-klanen og resten av Nærbø-laget vært mindre skarpe, skal vi holde oss til resultatene; fire seire, én uavgjort og fire tap. Men Stian har naturligvis kikket nøye bak resultatene, og det viser at Nærbø ikke har vært direkte heldige i tette kamper. En målforskjell på 271-264 sier også sitt om jevne oppgjør. 

Nærbø-troppen er ganske så lik fjorårets. 

– Det er kollektivet som er styrken, men de har mange gode spillere, understreker Stian og nevner:

* Andreas Haugseng er hærføreren
* Tord Haugseng skyter riktig godt
* På den andre siden (høyre bak) er Lars Hamre også en farlig skytter
* Så har Nærbø to veldig bevegelige strekspillere i Ole Nærland og Lars Eirik Larsen. De har revet oss i stykker tidligere.
* Og ikke minst er målvaktparet Halvor Nærland / Joachim Christensen i stand til å stoppe masse skudd. De har plukket mange mot oss i tidligere kamper. 

Hva blir så hovedfokus for oss for å kunne returnere fra Jæren med begge poengene? 

– Vår offensiv blir veldig viktig. Nærbø er flink og villig til å skifte forsvarsformasjoner. Vi må sørge for å avslutte effektivt og holde antallet tekniske feil nede. Gjør vi ikke det, kommer de ofte og gjerne på kontra. Vi vil gjerne spille mye organisert forsvar. Der er vi sterke! 

Og, Nærbø gir seg aldri. Det vet Stian, Christian og spillerne mer enn godt. 

Borte-statistikken mot Nærbø 

Vi har spilt fire seriekamper borte mot Nærbø:

2022/23: 30-24 (seier)
2021/22: 36-36
2020/21: Covid-avlyst
2019/20: 29-35 (tap)
2018/19; 27-28 (tap) 

PS!
Ikke før var Martin Hovde spilleklar etter en øyeskade så er strekspilleren igjen satt ut av spill. Denne gangen er det en avrevet sene i venstre albue. Det er uavklart hvor lenge skaden vil sette 22-åringen på tribunen. I verste fall ryker resten av kampene på denne siden av årsskiftet. 
PS2!
Kampen kan sees på TV2 Sport 2. Avkast kl. 17:15 

TEKST og ARKIVFOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball