Christine – ny på Kolstad-laget – Kolstad

Christine – ny på Kolstad-laget

Det er ikke bare på spillersiden Kolstad Håndball har gjort nye signeringer. Også den kommersielle delen av klubben er blitt forsterket. Fra 1. september ble Christine Nossum (39) ansatt som kommersiell sjef – etter tre år som salgs- og partner-ansvarlig i RBK. 

– Jeg trivdes veldig godt i Rosenborg, masse hyggelige folk som jeg lærte mye av og med et jobbinnhold jeg følte at jeg var god på. Men så kom jeg altså i prat med Jostein (Sivertsen) og Vegard (Selven) og lot meg fascinere av de planene de skisserte for en satsing og reise mot europatoppen som nesten så vidt var begynt. Dette var noe som virket spennende å kunne bli med på. 
Og resten er historie, som man gjerne sier. 

Vegard Selven og Christine Nossum


Men la oss gå dit Christine startet, på Byåsen. Den første idretten den ferskeste på Kolstad-laget kom i kontakt med var turn. Så ble det håndball mens hun gikk på ungdomsskolen: 

– Vi hadde en trener jeg likte godt – Morten Isachsen – men så ble vi slått sammen med et annet lag og fikk en ny trener, og da ble det ikke så moro lenger, forteller Christine som slett ikke parkerte all fysisk aktivitet. (Mer om det i slutten av intervjuet.) 

Noen år etter videregående dro Christine til England for å utdanne seg innen business & marketing. Hun tok sin bachelorgrad ved Oxford Brookes University og var etter tre år i England i 2015 klar for retur til Norge. 


– Jeg trodde nesten at jeg skulle bli møtt på Værnes med en hel rekke jobbtilbud. Det ble jeg ikke, sier Christine med en god latter. 

Jobb fikk hun likefullt, selv om kontrakten ikke ble signert mens hun ventet på bagasjen på flyplassen. 

– Jeg begynte i STAUR Holding og etterhvert gikk ferden til klesbransjen og Oslo. Etter fire år som selger i Best Seller gikk turen hjem til Trondheim og kjæresten Bjørnar. I hjembyen ventet ansettelse i firmaet DIGS. Året etter ble Lerkendal stadion ny arbeidsplass, og nå er Kolstad Arena base for vår nye kommersielle sjef. 

Og hvorfor var Kolstad ivrig etter å signere Christine. Markedssjef Vegard Selven forklarer: 

– Hun kjenner bransjen etter tre år i Rosenborg. Hun er flink med folk, har et stort nettverk og er en god selger. 

Ja, da er vel alle plusser på plass. 

Stillingen i Kolstad-håndballen er delt på midten – salg- og partner-jobben på den ene siden, kommersielle oppgaver på den andre, det vil si ting som å selge og utvikle supporterutstyr, kiosk-opplegget, håndballskoler og tiltak for å fylle hallen til kamp. Etter en knapp måned som del av kolstadhåndballens støtteapparat; hvordan har starten vært? 

– Jeg er blitt ekstremt godt mottatt og har fått drevet innlæring i eget tempo. Kamparrangement i Trondheim Spektrum mot Kielce, var på sett og vis en ilddåp. Jeg ble ikke skremt, men fikk kjenne på pulsen hvor mye som skal være på plass i et slikt arrangement. Jeg fikk også oppleve hvor mange dyktige og dedikerte folk som er i sving for å få alt til å fungere. 

Hvordan ser Christine så for seg fremtiden, som en viktig del av Kolstad Håndballs støttetropper? 

– Jeg føler det er mange mulighetsrom på den kommersielle siden. Det er masse ideer som er klekket, som det så langt ikke har vært kapasitet til å følge opp. Nå er det klart for å jobbe videre med disse ideene. Jeg opplever også at partnere og sponsorer er fornøyde, og jeg er fantastisk imponert over måten spillerne opptrer på – både overfor kjente og ukjente.

Så skal det ikke være unevnt om fysisk aktivitet og Christine; parkert håndballutstyr er slett ikke ensbetydende med inaktivitet. Christine er aktiv løper, med og uten nummer på brystet. Løpeturer i eget selskap liker hun spesielt godt, fordi alene «skaper en balanse i både kropp og hode», som hun selv sier. Nå til dags blir det litt mindre tid til løping enn hun egentlig gjerne skulle ha hatt. Datteren Ellie på halvannet år sørger for det. To ganger har Christine forresten meldt seg på maraton, begge ganger stoppet skade ambisjonen om å løpe de drøyt 4,2 milene. Men maraton-ambisjonen er slett ikke pakket vekk: «Å fullføre en maraton er fortsatt på min bucket list», smiler vår nye kommers-sjef. 

Markedssjef Vegard Selven, Kommersiell sjef Christine Nossum og Salg og partneransvarlig Markus JønlandTEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim