En nyttig påminnelse – Kolstad

En nyttig påminnelse

Da Kolstad-tilhengerne reiste seg for å strekke på beina etter halvspilt kamp mot Haslum, kunne de nesten ikke tro det som lyste mot dem fra resultattavlen: Kolstad 14 – Haslum 15. Ett mål bak og det mot en motstander som for bare seks dager siden tapte med 13(!) mål mot ØIF Arendal. 

Gabriel Setterblom – lei å hanskes med for Haslum-forsvaret; vår bestemann og toppscorer med ni mål.


– Men fint å vite at hvis vi ikke er på stasjonen når toget går, ja, så er vi ikke et bedre lag enn Haslum, sa Sander Sagosen og fortsatte:

– I førsteomgangen trodde vi at ting skulle gå av seg selv, det gjør det selvsagt ikke. Så klarer vi å snu kampen, og det er jo bra. Likevel, dette er ikke en prestasjon vi ønsker å vise publikum. 

Ettermiddagens REMA 1000-ligakamp begynte ganske som forventet. Etter rundt åtte minutters spill ledet vi 7-3. Da hadde Sander servert Sigvaldi, selv satt inn 2-0, vært nest sist på 3-0 (Gullerud) og scoret i ankomst til 6-2. Da Magnus scoret sitt andre, på pasning fra Gøran, og 7-3-ledelse, fikk gjestene også en utvisning. Men i stedet for å utnytte overtallet, presterte vi både tekniske feil og skudd som Haslum-keeper Nikolai Wiig tok seg av. Haslum-keeperen var rett og slett farlig god. 
Haslum-spillerne utnyttet våre bomskudd og tekniske feil til å score tre ganger, og vipps, så var det jevn match – 7-6. Resten av omgangen også, selv om vi utnyttet neste Haslum-utvisning til å gå tre mål foran (13-10). Var vi nå i gang med å sette skapet på plass? Å, nei, da; 

Vi fortsatte bomskyting og feilpasninger, som haslumguttene utmerket utnyttet – blant annet to ganger det siste halve minuttet før pause og til borteledelse 14-15. Takk og pris for at Torbjørn reddet ni baller – blant annet en syvmeter. 

Torbjørn Bergerud, sammen med Gabriel Setterblom, vår beste i ettermiddagens kamp.

– Vi kom egentlig bra i gang, men så bommet vi med for mange skudd, og de fikk kontre på oss. Totalt sett var omgangen slett ikke bra, var vi enige om i pausen, sa Magnus Gullerud. 

– Vi slurvet fælt, var rett og slett ukonsentrerte, ikke til stede. Avtalene vi hadde ble ikke fulgt opp. Så var andreomgangen ganske bra tross alt, sa Torbjørn – vår redningsmann sammen med Gabriel. 

– Selv om vi var bevisst på faren, så gikk vi før pause i den klassiske fellen; undervurdering og slurv. I pausen var vi enige om at vi måtte stille høyere krav til oss selv. Vi unner publikummet vårt en bedre håndballkamp enn det vi presterte i førsteomgangen. Så gjorde vi heldigvis jobben vår til slutt, da, sa Gabriel, kåret til vår beste, og det var helt greit. I andreomgangen var Gabriel skikkelig på hugget – og presis; seks scoringer på åtte skudd. Han fikk spille størstedelen av kampen fordi Magnus Abelvik Rød sto over på grunn av heftig belastning i kampen mot Paris Saint-Germain. Fra tribuneplass opplevde Magnus at lagkompisene sleit tungt i nesten en hel omgang: 

– Vi kan veldig mye bedre enn det vi presterte før pause. Litt ut i andreomgangen handlet det om enten «å drepe» kampen eller å slippe Haslum inn i kampen igjen. Vi klarte det første og skaffet oss i alle fall to poeng. 

– Det er nesten ikke til å tro at det svinger så kolossalt – fra Paris-kampen til halve kampen i dag… 

– Kampen mot PSG var mentalt en stor utladning. Men dette er altså hverdagen, og da må vi også prestere, sa Magnus. 

Gabriel slo an tonen etter pause og utlignet til 15-15. Sigvaldi på 7meter og Gullerud i ankomst, fulgte opp – til 17-15. Men det var først etter et lite kvarters spill, etter omlegging til syv-mot-seks-spill og «avtale-scoring» avsluttet med Sander gjennombrudd og kontringsgoal, servitør Gøran og eksekutør Gabriel, at jeg i alle fall følte at nå var det «takk for følget» til Haslum. 

Og det siste halvannet minuttene ble riktig så fine: Først en kontant og velplassert frosk av Sander, mens Torbjørn, naturligvis, reddet kampens siste skudd – Haslum-spilleren på blank goal!  

FAKTA
Kolstad – Haslum 31-23 (14-15)
Kolstad Arena
Tilskuere:  1250
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 6, Sander Rønning, Adrian Aalberg, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 9, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 5, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 1, Sigvaldi Gudjónsson 3(1), Erlend Johnsen 1, Simon Kvam.
Toppscorere Haslum: 
Lasse Sunde Lid 6
Utvisninger; Kolstad: 1×2 min. – Haslum: 2×2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug