Poeng i Paris – en meget sterk prestasjon – Kolstad

Poeng i Paris – en meget sterk prestasjon

For et drama og for en prestasjon! Vi visste at vi skulle opp i ringen til en såret fighter etter at vi slo PSG i Trondheim Spektrum. Det finnes ikke mange hjemmebaner i håndball som er verre å hente seg poeng med hjem. Vi klarte det – 28-28 var en heroisk prestasjon. Likevel, kanskje føles det som å ha tapt ett poeng mer enn å ha vunnet ett.  

Hva sier trener Stian? 

– Jeg er ikke helt enige i det. Vi hadde føringen i første omgang, og PSG i den andre. Vi havnet tre bak (siste gang 23-26) og klarte å få med oss en uavgjort. Det synes jeg var veldig, veldig bra.

– I kveld var vi spesielt bra defensivt, selv om vi slet litt med deres 7 mot 6-spill – bedre enn prestasjon enn i Trondheim, synes jeg. Å ta med seg poeng fra Paris mot PSG, det er en sterk prestasjon som det grunn til å være fornøyd med. 

Helt fra start fikk vi klare indikasjoner på at dette kom til å bli et bikkjeslagsmål – og forhåpentligvis også jevn match. Sander har levert strålende prestasjoner mot sine tre tidligere klubber, og andregangs møtet med Paris Saint-Germain var intet unntak. Han skaffet oss vårt første mål og stoppet ikke før han hadde knallet inn ti. Når vi i perioder slet på passiv-grensen var det Sander som løste oppgaven – enten som sist eller nestsist på scoringer. Og bakerst i laget vartet Torbjørn opp med noen riktig gode redninger – inklusive to syvmetere, den første allerede i åpningsminuttene – etter å ha fått et skudd i ansiktet, og den andre på stillingen 26-25 til PSG. Noen minutter før ble Torbjørn skutt for andre gang midt i ansiktet. Ikke bra! 

Vi visste at det kom til å bli avgjørende å skyte like godt som i første kamp. Da hadde vi hele kampen overtak på Green og Palicka. I kveld var det bare dansken (Green) vi hadde grepet på. Palicka derimot viste frem sitt sanne ansikt straks etter å ha blitt byttet inn. Ti redninger noterte jeg, og aller viktigst, to syvmetere i løpet av de fire siste minuttene – begge fra Sigvaldi, som inntil da sto med feilfri skyting – syv «innertiere» på like mange forsøk, to av dem fra syvmeteren. 

Uavgjort i Pierre de Coubertin-stadion står det i høy grad respekt av. Et moment som jeg mener ble sentralt og som kanskje kostet oss seieren, det var at PSG tydeligvis hadde gjort mang en leksetime med tema syv mot seks-spill. Det kneblet vi resolutt i Trondheim Spektrum. I dag hadde PSG suksess med dette spillet i hele det siste kvarteret. Med de to knalltøffe timene mot PSG, ser jeg frem til neste onsdags skandinaviske oppgjør mot Aalborg i Trondheim Spektrum. I kveld hentet danskene en tre måls Kiel-ledelse og sørget for at tyskerne bare fikk sånn delvis revansje etter det forsmedelige stortapet hjemme i Kiel. Kampen i Aalborg endte 27-27.

FAKTA
PARIS SAINT-GERMAIN – KOLSTAD 28-28 (13-15)
Champions League, kampomgang 7
Stade Pierre de Coubertin
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 10, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Gabriel Setterblom, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 1, Gøran Søgard Johannessen 4, Simen Lyse, Sigvaldi Gudjónsson 7(5), Magnus Abelvik Rød 3, Erlend Johnsen, Simon Kvam. 
Toppscorer PSG:
Elohim Prandi 10
Utvisninger; PSG:  4 x 2 min. – KOLSTAD: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida / TittMelhuus