Skrekk og gru for en nedtur – Kolstad

Skrekk og gru for en nedtur

Dette var kvelden da vi skulle fortsette det flotte innsatsen i to kamper mot PSG, kampen hvor vi hadde sjansen til å gå forbi Aalborg på tabellen. Men den gang ei; dette ble de forspilte sjansers kamp. Spillere, trenere og 8500 tilskuere forlot skuffet Trondheim Spektrum etter møtet med verdens beste målvakt og ellevemålstap – 18-29.

Det startet egentlig bra. Forsvaret jobbet godt, Torbjørn gjorde to-tre redninger, og det var ganske jevnt det første kvarteret (4-6). Men verdens beste målvakt – Niklas Landin – hadde bestemt seg for å bidra til at «kampen om Skandinavia» skulle ende med dansk seier.  Bidragene tok knekken på våre gutter.

Da kampen var halvspilt, hadde vi bare scoret ni mål, men hadde svidd like mange i dueller alene med Landin. Ni mål på 30 minutter er naturligvis langt, langt under vanlig score. At vi slapp inn bare 14 før pause forteller at det var den offensive skoen som trykket definitivt mest: Vi kom alene med Landin på kontra og alene også i etablert spill. Landin reddet, reddet og reddet – eller presset skuddene utenfor mål.

De første 30 minuttene hadde vi en uttelling på skudd på 45 prosent mot Aalborgs 64%. Likevel sa trener Christian etter at «grusingen» var over:

– Vi hadde troen i pausen og snakket om at vi hadde en god mulighet til å snu kampen. Men så gikk vi utpå der og snudde slett ikke kampen. Vi mislyktes uansett hva vi forsøkte på. Jeg følte at vi fort mistet troen og også manglet tilstrekkelig energi. Hvorfor det ble slik? Slitne spillere? Jeg vet ærlig talt ikke. Dette var i alle fall kampen da det meste gikk feil.

Og lagkaptein Sigvaldi, som heller ikke fikk ofte hull på Landin; to mål på fem skudd, han sa det slik:

– Dette var rett og slett en tung dag på jobben. Vi bommet så aldeles for mye, hadde en off-dag når det gjelder avslutningene. Verdens beste målvakt – Landin – vant så alt for mange dueller. Likevel synes jeg det var mange bra ting i førsteomgang, men etter pause ble motbakken bare for bratt.

Sander Sagosen, da, vår beste og viktigste spiller, hva med hans innsats? Han mislyktes mer enn han lyktes mot Landin, også han. Men om uttellingen var skral, var han nest sist på en god del og leverte en fantastisk flyver fra venstreback-posisjon ut til høyrekanten der Sigvaldi kom flyvende og satte inn vårt 12 mål. Kampens flotteste scoring. Men:

– Ingen tvil, vi sleit fælt med å score. Ni bom alene med keeper før pause var alt for mye. Men jeg synes vi sto i det, fightet – selv om altså skuddkvaliteten var for dårlig. I andreomgangen ble vi mer og mer rådville – og etter hvert heiste vi det hvite flagget. Sa Sander.

PS!
Magnus Abelvik Rød pådro seg i førsteomgangen en liten skade i den ene foten og ble sittende på benken. Gabriel Setterblom overtok, var den som har størst grunn til å være fornøyd med sin innsats og som viste på tre av fem forsøk at Landin faktisk er mulig å score på – langt oftere enn det vi klarte i kveld.

PS2!
Tap med elleve mål er det største vi har pådratt oss i Champions League, like ille som borte mot Zagreb – 20-31. 18 scoringer er også det laveste antall vi har prestert.