Gabriel drar til Danmark – Kolstad

Gabriel drar til Danmark

Han har spilt 87 seriekamper i Kolstad-drakt, scoret 388 mål, vunnet tre titler og fått smaken på Champions League. Når sesongen er over, flytter han sørover til danske SønderjyskE. Vi har spurt Gabriel Setterblom hvorfor han har valgt å signere for danskene. 

– Allerede da jeg kom til Kolstad sommeren 2019, sa jeg at jeg mente klubben ville være en fin utviklingsarena for meg med tanke på å få muligheten til å spille i utlandet. Nå får jeg sjansen til å spille i Danmark, og ser veldig frem til det.  

– Så innrømmer jeg glatt at det blir vemodig å flytte fra klubben og byen – fordi jeg er blitt kjent med mye bra folk, i og utenfor klubben, og fordi jeg kan ikke tenke meg at det finnes en bedre garderobe enn den vi har i Kolstad. 

Gabriel fikk allerede i sommer signaler om at både danske og svenske klubber fulgte ham. SønderjyskE var én av dem og den ivrigste skulle det vise seg. Høyrebacken vår er på utgående kontrakt og tok gjerne en prat med sportslig leder i den sørjyske klubben da man i september ønsket en «team-prat».

 – Det jeg fikk høre virket spennende, og to dager etter nettpraten kom det et kontraktforslag som gjorde at jeg langt på vei var klar til å bestemme meg. 

Gabriel har hatt en fin utvikling i Kolstad, ingen tvil om det. Han har spilt en viktig rolle i klubben, har vist at han både er den skytteren som Kolstad aller mest ønsket seg da han kom til klubben, men også er en drivende god gjennombrudds- og duellspiller. Utviklingen er også registrert hos landslagsledelsen som igjen har resultert i deltagelse på samlinger for rekruttlandslaget. 

SønderjyskE ligger i skrivende stund på en 11.plass i den 14 lags store eliteserien i Danmark; kan det bli en omveltning sammenlignet med mesterlaget Kolstad og Champions League-spill… 

– Ja, det kan du si. Men jeg gleder meg og ser på dette klubb-skiftet som en utfordring både med ny klubb, ny liga og nytt land, selv om det på mange måter blir å starte på bar grunn igjen. 

– Så er klubbskiftet tuftet på en lovnad om å bli førstevalg på høyrebacken og altså få mye mer spilletid enn det som nå er tilfellet, med Magnus Abelvik Rød i klubben… 


– Nei, egentlig ikke. Håndballkarrieren er jo kort og man ønsker så klart å spille så mye som mulig. I SønderjyskE blir jeg førstevalg på plassen. Slik situasjonen er i Kolstad nå har jeg likevel ingen vansker med å sitte bak Magnus, én av verdens beste på min posisjon, sier Gabriel. Han tegner en treårskontrakt med det danske laget og håper at også SønderjyskE skal kvalifisere seg for europacupspill. En annen ting Gabriel ser frem til: Ei bakspillerrekke med tre norske spillere i førstesekseren, ikke bare at det er tre norske forresten: 

– I klubben er allerede Kristian Stranden, venstreback som jeg spilte tre sesonger sammen med i Halden og som er en veldig god kompis. Som playmaker kommer neste sesong Magnus Fredriksen – ex. Elverum og nå i tyske Wetzlar. Med meg på høyre bak blir det tre nordmenn som alle er 1997-årgang. 

– Hvordan blir det å tenke minst mulig SønderjyskE og holde tankene og fokus kun på Kolstad helt til sesongen er over – det er jo ganske lenge… 

– Det skal gå veldig fint. Jeg kommer til å tenke og snakke minst mulig neste sesong. Fokus er Kolstad helt til vi har ferdigspilt denne sesongen, sier Gabriel.  

Respekterer Gabriels utenlands-ønske

Hva sier klubbsjef Jostein Sivertsen til å miste en så god spiller? 

– Vi ønsket å beholde Gabriel og det gjorde vi klart i samtaler vi hadde. Men vi skjønte ganske snart at Gabriel drømte om å spille håndball utenlands, og det måtte vi bare respektere. 

– Dermed er det i øyeblikket klart bare med to venstrehendte backer neste sesong; 20-åringen Aksel Hald i tillegg til Abelvik Rød… 

– Ja, slik er det inntil videre. Så får vi se når vi går i gang med flere spillersamtaler og avklaringer når EM-sluttspillet i Tyskland er over i slutten av januar og våre landslagsspillere vender tilbake fra Tyskland, sier Jostein Sivertsen. 

PS!
Allerede i morgen ettermiddag – avkast klokken 15:00  i Kolstad Arena: Bækkelaget på besøk. Da får vi sjansen til å rette opp det skuffende inntrykket fra kampen mot Aalborg. Gabriel sier: «Prestasjonen vår minnet mye om bortekampen mot Zagreb. Også i Kroatia skjøt vi målvakten veldig god og ga våre egne målvakter liten hjelp. Det vi presterte mot Aalborg på onsdag var pinlig dårlig. Selv er jeg ikke av typen som dveler lenge ved slike skuffelser, men samtidig skal vi kjenne at det svir.» 

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
FOTO: Ida/tittMelhuus og Tore Sæther