«Kult å være med i mix’en» – Kolstad

«Kult å være med i mix’en»

 Det sier Adrian Aalberg i en kommentar til at han er med i bruttotroppen til EM som ble sendt inn til arrangørene i går. Adrian er én av ni(!) Kolstad-spillere som er med i den 35 manns store troppen. 

– Adrian fortjener å være med på denne listen fordi han har vært god ikke bare i den norske ligaen, men også i Champions League. Han er kommet inn i diskusjonen og blitt aktuell i løpet av den siste måneden, sier landslagstrener Jonas Wille. 

I bruttotroppen er det fem venstrekanter; Blonz, Barthold, Baskår Pedersen og Heldal i tillegg til Adrian. Vår ener på venstrekanten er nøktern nok til å si og mene: 

– At det vel da betyr at jeg er én av fem aktuelle og at sjansen til å bli med i den endelige troppen er der. Men jeg er ganske sikker på at jeg er tiltenkt en backup-rolle om noe skulle skje. Jeg vil tro at Wille vil prioritere sine kjernespillere, og jeg har jo så langt ikke vært med. 

Den 35 manns store troppen vil bli ca. halvert når EM-troppen er klar, forteller Wille: 

– Det er ikke avgjort hvor mange vi tar med oss til Tyskland, men trolig blir det 18-19 spillere. Troppen blir offentliggjort på en pressekonferanse 11. desember.

– Så skal vi ligge i treningsleir én uke i Danmark, fra 2. januar, og til Danmark tar vi med tre-fire spillere ekstra: Det vil da være spillere som er høyaktuelle som reserver til mesterskapet. 

Kolstad-spillerne i bruttotroppen

I tillegg til Adrian er det altså ytterligere åtte Kolstad-spillere som er i bruttotroppen. (Ex-Kolstad-gutt, William Aar, er også i 35-mannstroppen.) De ni Kolstad-spillerne er: 

Adrian Aalberg, Vetle Eck Aga, Torbjørn Bergerud, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen, Simen Lyse, Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen og Gabriel Setterblom. 

EM-kampene 

Våre innledende kamper spilles i Berlin, og har alle avkast klokken 20:30:  

* 11. januar mot Polen 
* 13. januar mot Færøyene 
* 15. januar mot Slovenia  

Hovedrundekampene spilles 17., 19., 21. og 23. januar. Vi må bli blant de to beste i gruppespillet for å gå videre – til hovedrunden – som for oss vil være i Hamburg. Finalespillet går 26. og 28 januar i Köln.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball