Simen – EM-troppens overraskelse – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus

Simen – EM-troppens overraskelse

Simen Lyse var den store overraskelsen da landslagstrener Jonas Wille på Lade Gård i ettermiddag offentliggjorde troppen til EM i Tyskland. 

– For et par måneder siden trodde jeg at det kanskje ikke skulle bli plass til Simen i troppen. Men så har han bare blitt bedre og bedre. Han er fryktløs og har et stort register å spille på. Vi måtte bare finne en plass til ham i troppen, forklarte Wille da han presenterte sin 19. og siste spiller i troppen til EM. 

Simen fikk som kjent sin A-landslagsdebut i starten av november. Mot Nederland scoret debutanten tre mål og bidro til 23-19-seieren og fikk godord for debut-prestasjonen. Men om det skulle holde til en plass i EM-troppen…? 

– Jeg fikk telefon i går, og da jeg så hvem som ringte, ble jeg selvsagt spent på hva han hadde å si. Da Wille sa at han hadde bestemt seg for å ta med meg i troppen, ble jeg selvsagt veldig glad. Å få spille på landslaget og også være del av en mesterskapstropp har vært noe jeg lenge har drømt om, sa en smilende 23-åring. 

Bortsett fra Simen var det vel ingen overraskelser i den 19-spillers store troppen, som da altså også inneholder ytterligere seks Kolstad-spillere; Torbjørn, Sander, Gøran, Magnus Abelvik Rød, Magnus Gullerud og Vetle. 


Vi legger merke til at det bare er tatt ut to målvakter. Wille forklarte det både med at det er best totalt sett å ha potensielle reserver trenende i klubb og at det er kort avstand mellom EM-byene og Norge – om det skulle bli behov for å ta inn andre enn Torbjørn og Kristian Sæverås. 

Jonas Wille sa før han offentliggjorde navnene at så mange gode spillere i så god form samtidig, det tror han ikke vi tidligere har hatt.

Her er EM-troppen – med syv kolstadgutter:

MÅLVAKTER: Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås
KANTSPILLERE: Sebastian Barthold, Alexandre Blonz, Kristian Bjørnsen og Kevin Gulliksen.
STREKSPILLERE: Petter Øverby, Magnus Gullerud og Henrik Jakobsen.
BAKSPILLERE: Vetle Eck AgaMagnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Sander Sagosen, Gøran Søgard Johannessen, Tobias Grøndahl, Christian O’Sullivan, Sander Øverjordet, Erik Toft og Simen Lyse.

Golden League 

Håndballgutta gjør EM-finpussen i Golden League-turnering i Danmark i perioden 4, til 7, januar, mot Danmark, Nederland og Egypt. 

EM-kampene 

Våre innledende kamper spilles i Berlin, og har alle avkast klokken 20:30:  
* 11. januar mot Polen 
* 13. januar mot Færøyene 
* 15. januar mot Slovenia 

 Hovedrundekampene spilles 17., 19., 21. og 23. januar. Vi må bli blant de to beste i gruppespillet for å gå videre – til hovedrunde – som for oss vil være i Hamburg. Finalespillet går 26. og 28 januar i Köln. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus og Harald Pedersen