Å bli for komfortabel er farlig – Kolstad

Å bli for komfortabel er farlig

– Vi har slått Bergen med klare sifre både i serien og i cupen-kvarten. Men nå gjelder det for oss foran onsdagens andre seriekamp mot dem ikke på forhånd å bli for komfortable, for så gode er vi ikke; det kan rett og slett være farlig

Det sier Kolstad-troppens mest rutinerte, Magnus Gullerud. 32-åringen har spilt eliteseriehåndball i tre land – Danmark (SønderjyskE), Tyskland (Minden og Magdeburg) og Norge (Elverum og Kolstad) og vært i den norske mesterskapstroppen – EM og VM – alle ganger siden 2014 bortsett fra i VM 2019 da en lite samarbeidsvillig rygg holdt han utenfor. 

Rutine er altså noe strekkjempen har i massevis, og en viktig del av rutinen er å ikke ta ting for gitt. Gjør man det, er det lett å gå på en smell. Det har vært nære på for oss et par ganger i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Førsteomgangen hjemme mot Haslum er et godt eksempel. Da ledet nederlagsdømte bæringer 15-14 til pause. Magnus & co. tok seg sammen og vant 31-23. 


Sesongen til den rutinerte strekkjempen med 178 landskamper og Norge-kamper i ni mesterskap har hatt en god prestasjonsstigning, føler han selv: 

– Hittil er jeg ganske bra fornøyd. En periode var jeg for ustabil i angrep, bommet litt for mye på skudd. I det siste har det bedret seg, sier Magnus og får støtte for den følelsen i statistikken: I de tre siste ligakampene har han en uttellingsprosent på 73, mens prosenten i ligasesongen under ett (12 kamper), har effektiviteten vært på 64 prosent. 

Hvordan har det vært å stille like godt forberedt til kamp mot ett av bunnlagene i norsk liga som mot for eksempel internasjonale storheter som PSG og Kiel? 

– Rammene rundt Champions League-kamper er naturligvis helt annerledes enn det vi opplever i norske seriekamper. Siden det er lettere å komme i topp kampmodus i en Champions League-kamp, må vi bruke andre metoder for å skape den riktige kamp-innstillingen i en hjemlig seriekamp. 

– På sett og vis får dere ting «gratis» når et internasjonalt topplag er motstander. Nå har vi tre kamper igjen før årsskiftet og alle tre er norske ligakamper. Da er det ikke noe «sug» fra en nettopp gjennomført Champions League-kamp å få drahjelp fra… 

– Vi må passe oss slik at vi ikke tillater motstanderne å kontre for mye på oss. Alle lag kan løpe kontra. Vi må være skikkelig skjerpet og unngå mange tekniske feil – som gjerne fører til kontra imot.  

– Men det handler vel også om at det ikke er nødvendig å «hoppe» 3,30 hvis listen ligger på 2,20… 

– Det er i alle fall menneskelig at prestasjonene kan ende på et nivå lavere enn det som trengs i internasjonale kamper. 

Vi har altså to klare seire mot Bergen Håndball så langt i sesongen. To klare seire, men det er ikke snakk om en lettvint seier i møte nummer tre. Det er Magnus veldig klar på: 

– Lett seier, en farlig tanke det. Bergen er et godt lag med mange gode spillere. Nå har de også tilbake portugiseren Miguel Neves som ikke var med da vi sist spilte mot dem. Mot Bergen som i alle andre kamper skal vi være forberedt på at vi kan komme under uten at vi får noe nær panikk av den grunn. Vi skal bare kjøre på og være tro mot konseptet vårt, sier Magnus. 

Det vil jeg tro skal holde til at vi tar to seriepoeng og gjeninntar tabelltoppen.

To seire mot Bergen denne sesongen:
* 2. september: 32-25 – ligakamp, borte
* 8. november: 36-23 – kvartfinale i cupen, hjemme 

Resten av 2023 i REMA 1000-ligaen:
* onsdag 13. desember – hjemme i Kolstad Arena mot Bergen Håndball
* lørdag 16. desember – borte mot ØIF Arendal
* onsdag 20. desember – borte mot Fjellhammer 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/tittMelhuus