Holdt publikum lenge på pinebenken – Kolstad

Holdt publikum lenge på pinebenken

Vi startet kampen som ventet; 7-3-ledelse etter ti minutters spill. Men så begynte en laaaang periode med bomskudd etterfulgt av bomskudd, og atter flere bomskudd.  

Etter ytterligere ti minutter hadde nederlagsdømte bergensere – med trøndersk trener (Fredrik Tønne) og ex-Kolstad-spillere (Eskil Dahl Reitan og Nicolai Daling) – snudd kampen. «Dæ…, no lede dæm», kom det fra publikumsplass da Tobias Holm sendte Bergen foran med 11-10. 


Sander fikk påspandert frimerke i hele kampen.

Trener Tønne hadde lagt opp til en offensiv, men skikkelig krevende forsvarstaktikk; frimerke på Sander. Som vår skipper, Sigvaldi, sa det etter at det hele var over og poengene innkassert:«Det bør være en fordel for oss når de spiller så offensivt. Det blir så store rom.» 

Store rom er vel og bra. De må også utnyttes. Det gjorde vi så definitivt ikke den første halvtimen. Vi bommet unormalt mye. Brente ti – eller kanskje var det 11 – hundreprosentsjanser – fem av dem i kontra/ankomst – og endte med en uttellingsprosent på 55. Naturligvis alt for dårlig. Etter pause var uttellingen på 79 prosent. All «brenningen» før pause skal mye tilskrives Bergen-keeper Tord Vårdal.  Jeg noterte ni redninger før pause. Som trener Christian Berge sa det etter kampslutt: «Nok en gang er motstanderens målvakt lagets beste; det må vi få slutt på. 

Gabriel – kampens toppscorer, 10 mål på 12 skudd.


Med Sander parkert åpnet det seg forståelig nok store rom. De som utnyttet dem i størst grad, var Adrian og Gabriel – med henholdsvis åtte og ti scoringer. Og servitør-rollen, den tok Simen Lyse seg av.

 I garderoben var det dags for en alvorsprat: 

«Jeg var egentlig ikke urolig for utfallet selv om vi lå under med ett til pause. Men jeg var skikkelig irritert, også på meg selv, over at vi brente så mange sjanser. Miste troen på at vi skulle snu det, det gjorde vi naturligvis ikke.» 

Adrian mange viktige bidrag – åtte scoringer.

«Bergen var tøffe som satset på noe nytt. Det skapte urytme i spillet vårt. I pausen var vi enige om å skjerpe fokus og sørge for en større tilstedeværelse. Vi fremsto som et helt annet lag i andreomgangen,» sa lagkaptein Sigvaldi. 

Hva med å møte et slikt frimerke-spill, sjelden vare… 

«Det handler om å være skjerpet, ha konsentrasjonen på topp. Vi brente alt for mange sjanser i førsteomgangen, og det var irriterende,» sa trener Christian. 

At det var de brente sjansers halvtime vi fikk servert som førjulskost i Kolstad Arena, det var det var det ingen som helst tvil om. Vår ferske EM-spiller, Simen Lyse, sa det slik: 

«Det var uvant å møte et slikt forsvar. Vi kom oss likevel til mange sjanser, selv om vi brente sykt mange av dem.» Og fra toppscorer Gabriel lød det: «Deres forsvarstaktikk stresset oss kanskje litt. Bergen-spillerne hadde før pause et høyere energinivå enn oss. Etter pause fremsto vi på en helt annen og bedre måte. Jeg følte at temperaturen i kampen steg flere hakk. Også at publikum ble mer med oss.» 

Adrian ble kåret til vår beste, mens Bergen Håndballs beste ble Tord Vårdal – målvakt… 

PS!

Gøran Søgard Johannessen (akilles) og Magnus Abelvik Rød (overtråkk) sto over dagens kamp. Bergen måtte klare seg uten sin toppscorer; Rasmus Thaarup Carlsen hadde fått omgangssyke.

FAKTA
KOLSTAD – Bergen HK 38-30 (15-16)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena 
Tilskuere:  1951    
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 8, Gabriel Setterblom 10, Magnus Langeland, Henning Limstrand 2, Magnus Gullerud 2, Simen Lyse 5, Sigvaldi Gudjónsson 5(2), Henrik Hestbek Nielsen 1, Erlend Johnsen 1, Simon Kvam. 
Toppscorer Bergen HK:
Nicolai Daling, Leif-Erik Brenne og Miguel Soares Neves alle 5 scoringer.
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min. – Bergen HK: 4x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug