Kaptein Sigvaldi: «Vi har utviklet oss mye» – Kolstad

Kaptein Sigvaldi: «Vi har utviklet oss mye»

Vi startet sesongen med en noe skuffende uavgjort mot ØIF Arendal. På lørdag er det returoppgjør i Arendal. Hva møter oss og hva kreves av oss for å ta begge poengene, har vi spurt lagkaptein Sigvaldi om. Men først noen oppsummerende spørsmål om første halvdel av sesongen. Hva er plussene og minusene med Kolstad-prestasjonene slik vår lagkaptein ser det? Og hvor fornøyd er han med egne prestasjoner? 

«Vel, jeg synes vi har prestert bra håndball. Vi har tatt store steg gjennom hele sesongen, har utviklet oss mye. Så synes jeg vi har vært bra i Champions League, spesielt hjemme i Trondheim Spektrum. Så har vi også vært forholdsvis bra i de siste minuttene, når kamper skal avgjøres – bra med å komme tilbake i kamper vi har ligget bak. Vi står i det, det gjør vi hver gang. Og så synes jeg det er et pluss at man fortsetter også når man er under press. Noen lag knekker i slike situasjoner; vi gjør det ikke.» 

Minusene, da; hvor har vi mest å gå på? 

«Vi har tapt noen poeng i serien, tapt for Runar, som er et stort minus for oss. Uavgjort mot Arendal – også et minus. Så har vi riktig store nederlag i et par av kampene i Champions League hvor alt går i stå for oss, blir helt mørk.» 

Overrasker det deg at det skjer – for eksempel borte mot Zagreb, hjemme mot Aalborg.. 

«Hmmm. Det er jo nytt for oss å spille to kamper i uken; vi spiller Champions League, vi spiller serie. Det er vanskelig hele tiden å omstille seg til de forskjellige kampene. Det er selvsagt ikke bra nok når vi «faller inn». Vi jobber med det. Men totalt har vi hatt litt for mange kamper denne høsten hvor det faller helt sammen, hvor lyset slukkes.» 

Hva med din egen sesong. Hva er du mest fornøyd med? 

«Jeg synes jeg har hatt okei uttelling. Det kan naturligvis bli bedre. Man går jo etter det perfekte, men jeg synes i alle fall at det er litt bedre enn i fjor. Jeg er skarpere, mer konsentrert og i bedre fysisk form. Bedre mentalt også. I fjor var det ekstra hektisk med barnefødsel og flytting til Trondheim, kjøpe av hus og alt slikt. Nå er alt bare fint. Nå kan jeg bare konsentrere meg om håndballen. Jeg føler rett og slett at jeg har det bra.» 


ØIF Arendal på bortebane lørdag. Er sørlendingenes femteplass på tabellen overraskende bra? 

«Jeg synes de har et veldig bra lag. De spiller klok håndball. De har noen spillere der som har veldig mye håndball i seg. Jeg liker den måten Vidovic – og Larson – spiller.» 

Mathias Larson, dansk 22-årig midtback hentet fra GOG, har scoret 102 mål i ligaen – som er nesten hver fjerde ØIF-scoring… 

«Han er én av de hotteste spillerne i ligaen nå, uten tvil. Arendal har rett og slett et bra lag. De har forresten også en god strekspiller (Gjerdalen fra Fjellhammer). Det er et rutinert håndball-lag vi skal opp mot, et lag som gjør mye forskjellig – 5-1 i forsvar for eksempel og 7 mot 6-spill i angrep, ting det kan være ubehagelig å spille imot. Jeg tenker at de kommer med begge disse mot oss.» 

Så gjelder det også å skyte hull på målvakt Jurisic. I hjemmekampen mot ØIF, seriestarten i august reddet han alt for mange skudd, blant annet to syvmetere… 

«Han hadde et godt tak på oss. Det gjelder å være hundre prosent fokusert, hundre prosent! når vi skal ta skudd. Ingen tvil, han må vi ta kontroll på.» 

Vi var så vidt innom forsvarsspill med 5-1-formasjon og med rutinerte Vidovic i front. Hvordan takle det? 

«Vidovic er en klok spiller; det er et forsvarsspill som ligner det spanske, og det er de bra på. Han er flink til å stå i rom, som igjen gjør det vanskelig for motstanderen å finne medspillere. I norsk sammenheng er han en atypisk forsvarsspiller. For oss gjelder det blant annet å flytte spillet nærmere deres mål.» 


Etter seriepremieren mot ØIF (33-33) i slutten av august sa du at du hadde en følelse av at vi hadde tatt litt for lett på oppgaven. Det gjør vi ikke igjen på lørdag? 

«Nei! Det skal det ikke være. Vi møter et veldig bra lag og skal selv være ett hundre prosent fokusert. Være på fra start til slutt, det er det som trengs for å vinne kampen.» 

Litt fakta-mat
fra seriepremieren
33-33 mot ØIF Arendal i seriepremieren etter at vi ledet 16-14 til pause.
* Islandske Gautason ble matchvinner med fem av ØIFs seks siste scoringer – blant annet på 7meter i siste sekund.
* Målvakt Jurisic reddet 15 skudd, inklusive to fra 7meter; Torbjørn var også kjempegod, 13 redninger.* For oss var det «venstrearmingenes» angrepskamp; Magnus Abelvik Rød med 10 mål, Sigvaldi med 8.
* REMA 1000-ligaens toppscorer (102 mål), Mathias Larson, scoret fire mål på 9 skudd. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/tittMelhuus og Robert Magnussen