Grei borteseier etter ugrei reise – Kolstad

Grei borteseier etter ugrei reise

Vi innkasserte en aldri truet borteseier i Arendal (34-28), men etter en lørdag med store problemer med reiselogistikken. Etter å ha tatt kommandoen fra start mot ØIF, i klar ledelse til pause (19-12), fulgte en andreomgang hvor seieren aldri var truet. Dermed en revansje for det forspilte poenget mot ØIF i sesongpremieren.

I kveld slapp Sander å få frimerke klistret på. «Friheten» brukte han til både å være nestsist og sist på mange av våre scoringer, spesielt før pause.


Men kampdagen lørdag startet dårlig, det vil si den startet egentlig med minusfortegn allerede på treningen fredag formiddag. Da fikk Gabriel seg en vri i den ene ankelen; ikke kampklar til dagens oppgjør i Arendal. 

Og så fulgte det mer uforutsette ting: Transporten fra Kolstad til Sør Amfi ble en helt annen enn det som var bestilt og tenkt. Halvt åtte i morges startet bussturen fra Kolstad til Værnes. Grei skuring. Routing med fly til Bergen og videre til Torp, gikk ikke like glatt: Forsinket Bergen-fly kom til Flesland først etter at «Torp-flyet» var tatt av. Plan B; ombooking som ga fly til Stavanger og derfra buss til Arendal – drøyt fire timers tur! Ingen gunstig kampopptakt, for å si det mildt. Ex bundesligaproff Magnus (Abelvik Rød) var smilende rolig etter kampen til TV2: «Vant til slikt fra Tyskland, men visst var det en tøff start på dagen. Glad for at kampen kunne spilles.» 

Men da kampen egentlig skulle ha startet – klokken 18:15 – var Kolstad-troppen i bussen langt fra Arendal. Kampen måtte utsettes til klokke 21:00. Våre karer var først fremme i hallen mindre enn én time før avkast. 

Og da vi endelig var i gang, var bussturen jogget og tøyd ut av muskulaturen; fire scoringer før hjemmelaget fikk sin første. Men vår 4-0 kostet; Sigvaldi kontret på vanlig vis og puttet sikkert i mål – før han kjente bak på høyre lår at kontringen hadde hatt sin pris. Han gikk rett ut til benken og kom ikke på banen igjen. Dermed ble det nesten en hel kamp på nykommeren vår på høyrekanten, Erlend. 
Jeg håper at Sigvaldi-låret ikke fikk kjenne så hardt på full fart rett etter lang busstur at han ikke blir kampklar til årets siste kamp – onsdag borte mot Fjellhammer. 


19-12-ledelse til pause var godt og greit. Defensivt sto vi veldig bra. ØIF-spillerne fikk ikke minst kjenne på hva Norge-duo Vetle & Gullerud står for. Gullerud (bilder over) var også i det presise hjørnet i andre enden av banen – flere ganger vakkert og effektivt assistert av Sander. Lenger ut i kampen kom det også et par Gullerud-pasning ut til Adrian på venstrekanten – bærre lækkert! 

På forhånd ble det snakket en god del om ØIFs taktiske varianter, både foran eget mål og i angrep. 5-1 med Vidovic i spiss og 7 mot 6-angrep var ventet – og kom. Vi var forberedt, men det er ingen tvil om at vi ikke er veldig komfortable med å forsvare oss i syv mot seks – selv om vi slo tilbake fra ØIF-scoringer med å langskyte ballen i tomt mål ved et par anledninger. 

Magnus Abelvik Rød fikk bestemannsprisen på vårt lag. Helt greit. Men etter min mening måtte det ha vært en viss diskusjon på «juryrommet»; både Sander, Simen (bildet under) og Gullerud var sterke kandidater til den prisen – Torbjørn også, med 14 redninger. 


Hos ØIF var det verken REMA 1000-ligaens toppscorer – Mathias Larson – eller målvakt Jurisic som voldt oss størst problemer. Larson, som kom til kampen med syv mål i snitt, endte med bare fire – to av dem på syvmeter. Og når det gjaldt målvakten, som Christian Berge for noen dagers siden sa at «nå må vi slutte med at motstander-keeperne «alltid» er lagets beste», ja, så var ikke Jurisic det denne gangen dreide seg om– bare seks redninger før pause. «Verre» med andreomgangens ØIF-keeper, Eres, han reddet åtte av våre skudd, flere av redningene på hundreprosent-sjanser.

PS!
Vår siste kamp før årsskiftet er altså borte mot Fjellhammer, førstkommende onsdag med avkast klokken 18 og kan sees på TV2play.

FAKTA
ØIF Arendal – KOLSTAD 28-34 (12-19)
REMA 1000-ligaen
Sør Amfi
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6, Magnus Langeland, Henning Limstrand 2, Magnus Gullerud 6, Simen Lyse 8(1), Sigvaldi Gudjónsson 1, Magnus Abelvik Rød 6, Erlend Johnsen 1, Henrik Hestbek Nielsen. 
Toppscorer ØIF:
Sondre Gjerdalen 6
Utvisninger; Kolstad: 5 X 2 min. – ØIF Arendal: 4 x 2 min. inkl. rødt kort (Vidovic) 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Ida Rajamäki / titt Melhuus