42-23 – en fin-fin førjulspresang – Kolstad

42-23 – en fin-fin førjulspresang

– Vi bestemte oss for å være skikkelig på helt fra start, skaffe oss en godfølelse å ta med inn i juleferien. Det klarte vi, sa Adrian Aalberg, som spilte en strålende kamp, eller mer korrekt omgang.

Fordi etter å ha rundspilt Fjellhammer før pause, 22-9! – ble det god anledning til å rullere heftig på mannskapet i den siste halvtimen uten at det ga Fjellhammer noen som helst sjanse til å spille seg inn i kampen. Til det var forskjellen på de to lagene alt for stor.

Til årets siste kamp var det naturligvis et poeng også å revansjere den overraskende dårlige prestasjonen mot Fjellhammer mot slutten av forrige sesong. Da ble 20-14 til 32-33. I kveld ble 22-9 til 42-23.

– Vi snakket før kampen om at vi er i god form, at vi etter denne kampen får en liten fellesfri og at det bare var å kjøre på, ha det gøy, sa Adrian. Han bidro så visst til det. Ikke minst noen herlig ball-erobringer og påfølgende scoringer. Åtte skudd og åtte scoringer. Flott, og de andre tre kantspillerne – Sigvaldi, Erlend og Sander fulgte opp. Til sammen hadde de 10 scoringer på 11 skudd. Fine julegaver til laget og til Kolstad-supporterne.

Og så var det kjekt å se at det som tok knekken på oss i forrige kamp mot de grønnkledte – Fjellhammers syv mot seks-spill. Denne gangen kneblet vi det effektivt. Spilte aggressivt og duellseirende både mot strekspillerne og bakspillerne. Rappet ballen og scoret i tomt bur gjorde vi tre ganger før det var spilt tre minutter. Fjellhammer forsøkte å se om de kunne klare å komme på offensiven med sin taktikk, men midtveis i omgangen forlot de 7 mot 6.

Kantspillerne er nevnt. Begge målvaktene var også sine kolleger i motsatte bur klart overlegen. Jeg noterte syv redninger for Torbjørn før pause, åtte på Lars i andreomgangen. Fjellhammers keeper-duo endte til sammen med åtte redninger. 

Fint også at Magnus Langeland blomstret offensivt, blant annet med noen fine kombinasjoner med Simen, som ble kåret til vår beste. Ifølge TV2s kommentator var landslagssjef Jonas Wille på tribunen, og han smilte nok fornøyd når han så en del av feinschmekker-aksjonene til Simen.

Haslum i cupsemifinalen

Etter en fantastisk jevn og spennende toppkamp i Drammen mellom hjemmelaget og Elverum, 32-32, ble det foretatt trekning av semifinalene i cupen. Vi trakk Haslum, mens den andre semifinalen går mellom Elverum og Kristiansand. Da Adrian fikk vite semifinale-trekningen var responsen klar: – Vi hadde en «skitkamp» sist mot Haslum, så her får vi sjansen til å revansjere oss.
Final8 spilles siste helg i februar.

FAKTA 
Fjellhammer – KOLSTAD 23-42 (9-22)
REMA 1000-ligaen
Fjellhamar Arena
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 1, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 3, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 8, Magnus Langeland 4, Henning Limstrand 3, Gabriel Setterblom 2, Magnus Gullerud 1, Simen Lyse 9(2), Sigvaldi Gudjónsson 5(3), Magnus Abelvik Rød, Erlend Johnsen 3, Henrik Hestbek Nielsen 1.
Toppscorer Fjellhammer:
Mirko Vicentijevic 8(3)
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min. – Fjellhammer: 4 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Lars Skaug