Samuel – råsterkt nytt strektalent – Kolstad

Samuel – råsterkt nytt strektalent

Han er 17 år, 194 centimeter høy og med matchvekt 100 kilo. Samuel Vikdal er et spennende strektalent som starter det nye året med å debutere på landslagssamling for «U-gutta».

– Jeg startet med håndball som 11-åring, først på Tiller, og da laget to år etter ble oppløst, meldte jeg overgang til Kolstad, forteller Samuel.

Og i Kolstad startet han som bakspiller, inntil trenerne i vår anbefalte ham å satse på streken.

Det har gått veldig bra. Tilbakemeldingene fra trenerne har vært «fine», og nå skal han altså få prøve seg på landslagssamling på laget som består av 06- og 07-modeller.

Samuel sammen med Melchior Husebø, Kolstads breddekoordinator.

Samuels fysikk er et moment som har gjort trenerne – både på klubb- og landslag – nysgjerrige. Strekspillere på nesten to meter er ettertraktet vare, og når unggutten også har en fysikk som svært få jevnaldrende – han tar blant annet 180 kilo i knebøy – da er det ikke til å undres over at han nå vil bli ytterligere finsiktet av trenerne på dette yngreslandslaget.

Hvordan han er blitt så sterk så ung? «Jeg har brukt mye tid i vektrommet.»

Ambisjoner som toveisspiller? «Absolutt. På G20-laget spiller jeg begge veier, mens jeg på Lerøy-laget og 2. divisjonslaget er det stort sett bare forsvarsspill.»

Hva med innkalling til landslagssamling, hva betyr det for deg?

– Det betyr selvsagt mye, betyr at jeg får igjen for det treningsarbeidet jeg legger ned og at trenerne har tiltro til meg.

– Så har du vel da også ambisjoner om å få sjansen på «det store» landslaget?

– Klart jeg har ønsker om det. Så får vi se om jeg får sjansen og når det eventuelt skulle bli.

Nå er Samuel mest opptatt av å klatre i Kolstad-stigen. I klubb og på skolen – Vg2 idrett på Heimdal – har han tilsammen syv økter i uka. Og så legger han gjerne på ytterligere to økter på egen hånd. 

Og det er mer håndball på ukeplanen:

– Jeg er trener for G09-laget i Kolstad, og det er noe jeg synes er veldig artig.

Mer håndballmoro for strektalentet skal det bli like innpå nyåret. Han har fått beskjed om at han skal få være med på to treningsøkter til klubbens A-lag.

– Det skal bli skikkelig spennende, få kjenne på nivået. Artig og lærerikt, sier Samuel med et smil.

PS!
Det er innkalt to trøndere til U-guttas samling i januar; i tillegg til Samuel, Heimdal-spilleren Tobias Evjen.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball