Debutanten og Norges beste – Kolstad

Debutanten og Norges beste

I går visste Gabriel Setterblom ikke om det kom til å bli debut for Håndballgutta eller om det bare ble treninger under Golden League-turneringen i Danmark. Det ble det første:

– Wille fortalte meg både at jeg skulle spille, være på banen mye og starte begge omgangene, forteller vår ferskeste landslagsspiller. 

Dermed ble det backrekke med Gabriel og Simen Lyse på hver sin side av playmaker Sander Øverjordet.

Simen og Gabriel etter dagens seier over Nederland.

Og Gabriel tok godt vare på muligheten. Offensivt var debutanten meget bra med blant annet fire scoringer på seks skudd i tillegg til noen målgivende. Landslagssjefen ga god tilbakemelding, forteller en fornøyd Gabriel:

– Wille sa at han likte det han så og at han synes det var en god debut. 

Defensivt var det vel ikke fullt så bra som offensivt, men jeg føler at det egentlig var snakk om justeringer, fikk en del tips også av O’Sullivan, og i andreomgangen synes jeg det gikk bedre.

Hva som nå videre skjer, er Gabriel ikke sikker på, ei heller om det blir plass på banen eller på tribunen i morgendagens kamp mot Egypt.

En annen fersk landslagsspiller er for lengst klarert for EM-spill. Med Sander (Sagosen) på tribunen under dagens kamp ble det mye spilletid for Simen Lyse. I sin tredje landskamp var Simen meget god offensivt, så god at han ble kåret til Norges beste, blant annet for fem scoringer og flere assist.

38-35-seieren var en velsmakende revansje for Håndballgutta etter ettmålstapet for nederlenderne i turneringen på Sotra for to måneder siden.

Golden League i Danmark avsluttes i morgen. Håndballguttas kamp mot Egypt har avkast klokken 13:30 og overføres i TV2 sport / TV2 play.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Privat