«Føler jeg er på rett plass til rett tid» – Kolstad

«Føler jeg er på rett plass til rett tid»

Det sier Christian Berge i en kommentar til at han nå har forlenget kontrakten med Kolstad til å gjelde de nærmeste tre årene. Og da har vel heller ikke kontraktsforhandlinger vært av det tidkrevende slaget…


«Det kan du si. Dette var egentlig ganske fort klart – fordi jeg føler at jeg i Kolstad er på rett plass til rett tid.»

Kontrakten går altså til 2027 – når ble den signert?

«Det skjedde for ikke så mange dager siden, like før helgen.»

På rett plass til rett tid – hvordan tenker du da?

«Fordi jeg har lyst til å jobbe med dette, synes det er veldig artig. Så fra min side var det ingen tvil om at jeg ville fortsette. Det var lett å komme til enighet om å forlenge kontrakten.»

Betingelser stilte du vel, og da tenker jeg ikke på kroner og øre…?

«Hverken penger eller spillere. Jeg vil si det sånn; jeg synes det er veldig artig å vinne, og jeg trener lag for å vinne. Men dersom vi må gå i gang med et slags utviklingsprosjekt, så vil det selvsagt ta lenger tid. Likevel er målsettingen å vinne.»

Ambisjonene nå sammenlignet med de målsettingene du hadde da du skrev første

Kolstad-kontrakt i februar for snart to år siden; hvor langt er Kolstad-prosjektet kommet?

«Vi er på vei, og så vet vi at det ikke er noen trær som vokser rett inn i himmelen. Vi har vært inn på noen sidespor, likevel har vi vært ganske flinke til å jobbe oss ferdig med dem, for å si det sånn. Vi har hatt noen utfordringer, gått på smeller både her og der i starten på sesongen. Kulturen satt ikke slik vi ønsket, vi dro ikke godt nok i samme retning. Men det har vi ryddet opp i, snakket veldig godt sammen gjennom disse tingene – med stor takhøyde. Rollefordeling og kommunikasjons-måte er også viktige forhold. Da vi hadde vært gjennom denne prosessen, da begynte vi for alvor å ta ordentlige steg.»

Hvis vi ser to år tilbake; har utviklingen gått i forventet tempo?

«Ja, det synes jeg den har gjort, både resultatmessig og når det gjelder prestasjoner.» 

Hva må til først og fremst for å ta ytterligere steg?

«Å dra enda mer sammen. Vi var jo litt uheldige i starten på denne sesongen med en del småskader. Dermed tok det litt lenger tid før vi kunne trene alle sammen – og ta steg sammen. Vi er rett og slett avhengige av å ha alle skadefri, å få jobbet sammen hver dag.»

Hvordan har treneren Christian Berge utviklet seg i tiden som Kolstad-trener?

«Jeg har sagt tidligere at jeg på slutten av perioden som landslagstrener syntes det var ubehagelig hvor lang tid jeg trengte på å ta beslutninger. Det er blitt bedre, fordi jeg som klubbtrener trener oftere på situasjoner som krever hurtig reaksjon. Det gjør at det er mye lettere å stå der nå; finner løsninger hurtigere.»

Nå tenker du på laglederen…»

«Ja, men det gjelder i høy grad også på treningene; være i stand til å gi hurtige og presise tilbakemeldinger. Jeg føler at det har gått i den retningen som jeg ønsker.»

Hvis det skulle vise seg at flere spillere forsvinner etter denne sesongen – hva da?

«Jeg har ingen klausul i kontrakten min som gjør at jeg kan gå ut av den. Jeg ser sånn på det at jeg nå skal jobbe steinhardt for Kolstad, og jeg gleder meg til det – uavhengig av hvem som blir med videre.

Treårs kontrakt – når den er «ferdigspilt» er du jo en gammel mann…

«Neiii, jeg er absolutt ikke det! Jeg er laaangt i fra ferdig om tre år. Dette er jo det artigste jeg holder på med. Jeg har slett ikke tenkt å finne på noe annet å gjøre.»

Det burde være søt musikk for kolstad-ører.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/tittMelhuus og Tore Sæther