Spill om cupgull og Champions League-avansement – Kolstad

Spill om cupgull og Champions League-avansement

Januar er en annerledes treningsmåned for Kolstad med nesten hele laget i den norske EM-troppen. Nå nærmer vi oss februar, og da blir det utrolig tett med kamper – ti i tallet. Tøft, Stian Gomo?

– Det er det, men vi klager selvsagt ikke. Å spille kamper er jo det vi vil, det som er moro. Men det blir naturligvis veldig viktig å holde spillertroppen skadefri og få gjort gode treninger mellom kampene som kommer tett. Med tanke på en kamptett måned, er det enda bra det er 29 dager i februar i år, sier Stian med et smil.

Men hvordan er januar-treningene når vi har åtte spillere opptatt med EM i Tyskland?

–  Vi er inne i en givende treningsmåned i den forstand at vi har fått anledning til å drive med småspill og terpe på individuelle ferdigheter. Med så mange spillere i EM-aksjon er det også blitt rom for å gi unge talenter sjansen til å trene med oss, sier Stian og ramser opp:

– Martin Wang og Ciljan Sagosen fra Charlottenlund, Emre Berge fra Melhus, Kolstad-rekrutter som Erik Magnus Jakobsen og Fredrik Bjærum, i tillegg til Ruben Meder og Magnus Stølefjell som har vært med oss også tidligere. Og så har Henrik Ibsen og Henrik Hestbek Nielsen vært mer eller mindre fast med oss.

– Har dere hatt noen kontakt med Kolstad-guttene i EM-troppen?

– Svært lite bortsett fra at vi nå har avtalt med dem om tidspunkt for retur til Trondheim og gjenoppta treningen med oss. Spillerne reiser fra Tyskland på onsdag og er på plass i Kolstad mellom fredag og mandag i neste uke. Vi tror det er viktig at de får et lite pusterom mellom EM og retur til treningshverdagen i klubben. 

Så venter det oss altså en februar hvor det blir mye å spille om…

– Det kjedelige svaret er naturligvis at det er like viktig å slå Fjellhammer i Kolstad Arena 1. februar som å slå Szeged midtveis i februar. Det er mye som står på spill. Fem kamper i REMA 1000-ligaen blant annet mot Runar – og der har vi absolutt noe å revansjere (tapte med seks mål i fjerde serierunde). Så er det altså kamper om cupgull og ikke minst jakten på nødvendige poeng i Champions League for å kunne kvalifisere oss til neste gruppespill. Her er situasjonen så langt i gruppen vår veldig åpen; hvert eneste poeng blir viktig for å komme oss videre, sier Stian Gomo.

Og i Champions League er det i februar bare én hjemmekamp. Det er bare å merke av 21. februar i kalenderen og innstille seg på spennende håndball-opplevelse i Trondheim Spektrum. Kroatiske Zagreb er motstander; vi har et tap fra bortekampen å revansjere!

10 kamper i februar

Her er februar-kampene – bare tre av dem på hjemmebane.

REMA 1000-ligaen
1. februar – hjemme mot Fjellhammer
4. februar – borte mot Halden
7. februar – hjemme mot Runar
11. februar – borte mot Bækkelaget
18. februar – borte mot Kristiansand

Champions League
15. februar – borte mot Szeged 
21. februar – hjemme mot Zagreb
29. februar – borte mot Kielce

NM-sluttspillet (Final8) i Arendal
24. februar – semifinale mot Haslum
25. februar – finale(?)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: FOTLARS og Anders Bergheim