Benedikt – ny islending til Kolstad – Kolstad

Benedikt – ny islending til Kolstad

Neste sesong kommer en ny islandsk spiller til Kolstad. Benedikt Gunnar Óskarsson er en 21 år ung playmaker som Christian Berge la merke til under et juniormesterskap for halvannet år siden. Stian Gomo forteller:

– Det var altså en våken Berge som la merke til en lovende midtback på det islandske laget. Siden vi hadde Janus (Smarason) var det ikke aktuelt å gjøre noe mer enn å holde øye med unggutten. Vi fikk nye observasjoner da Benedikts klubb, Valur, spilte e.cup mot Flensburg, og hvor unggutten forsterket det inntrykket vi hadde fått.

Så ble dialog med agent opprettet, og da Janus forsvant før denne sesongen, ble det igjen ekstra interessant å se på Valur-playmakeren, 2002-modell og med flere likhetstrekk med Janus; playmaker som samtidig er målfarlig. I EHF Europa League scoret Benedikt 58 mål, og i EHF Europa Cup denne sesongen står han med 29 nettkjenninger:

– Dette er et spennende prosjekt, en ung spiller som har potensiale til å bli riktig god; teknisk dyktig, playmaker-ferdigheter og målfarlig. 

– En Janus-klon…?

– Ikke direkte, men med noen av de samme ferdighetene. Og så er Janus naturligvis foreløpig kommet flere trinn høyere på ferdighetsstigen, sier Stian.

Kolstad har tegnet kontrakt med Benedikt for to sesonger, frem til sommeren 2026.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Valur Handbolti