Gladmelding: Simen forlenger til 2026 – Kolstad

Gladmelding: Simen forlenger til 2026

Her kommer en gladmelding til alle kolstadtilhengere; Simen Lyse forlenger sin kontrakt med ett år og blir dermed i Kolstad frem til 2026 – minst. Simen selv starter å forklare hvorfor på denne måten:

– Jeg har snakket med både mine nærmeste, ikke minst samboeren min Mari og foreldrene mine, Stein og Hilde; og selvsagt også med gutta på laget. Ikke minst har jeg pratet med Vetle, som jeg delte rom med under EM, også Rød, men også Sander og Gabriel.

Og videre:

– Selvsagt skulle det vært kjekt på et eller annet tidspunkt å få spille i en europeisk toppklubb. Men jeg ser i alle fall ingen grunn til å skifte til utlandet nå bare for å skifte og ta et mellomsteg til en middels god klubb. Til det er forholdene i Kolstad altfor gode. Vi spiller jo i Champions League, leder REMA 1000-ligaen og spiller om alle de norske titlene. 

– Dessuten er det veldig viktig for meg at jeg kan spille i en klubb hvor trenerne har tro på meg og viser meg tillit og det til og med en klubb i hjembyen min som gjør at jeg er nær en familie som er veldig sammensveiset. Det er noe jeg setter ekstremt høyt.

Simen har hatt en flott første halvdel av sesongen, både på klubb- og landslag. Det har selvsagt årvåkne agenter og klubber i utlandet fått med seg. Siden Simen allerede hadde en kontrakt med utgang etter neste sesong, har «frierne» ikke vært alt for heftige. 

Et annet moment som også teller høyt for Simen når han skulle gi sitt svar til Kolstads ønske om kontraktsforlengelse, er:

– Den veldig fine garderobe-kulturen. Mange av spillerne våre som har andre klubber å sammenligne med sier at det ikke kan sammenlignes med det vi har i Kolstad. Det er noen jeg setter ekstremt høyt.

Hva med EM, Simen, din mesterskaps-debut? (Se statistikk nederste i saken.)

– Jeg har jo skudd som en x-faktor i spillet mitt. Når jeg endte med en uttellingsprosent på 30, er det noe jeg ikke er i nærheten av å være fornøyd med. Prosenten må hvert fall være 20 prosent høyere når man er bakspiller. Men jeg gir meg i alle fall ikke selv om jeg bommer en del.

– De øvrige delene av spillet…?

– Jeg er ganske fornøyd med både å sette opp spillet for andre og også rimelig fornøyd med innsatsen bakover. 

Etter et EM som åpnet fint, fortsatt alt annet enn bra, men endte med en kanonseier over Sverige (smaker alltid godt…) – hvordan blir det nå når landslagsdrakt skal byttes ut med kolstaddrakt?

– Jeg gleder meg veldig. Det venter oss en meget kamptett februar, med både seriekamper, sluttspill i cupen og Champions League. Det hadde vært rått om vi kan plukke fire, fem, seks poeng og kvalifisere oss for viderespill i Europa, sier Simen.

Simens EM-statistikk

I den offisielle statistikken fra EM står Simen med følgende fakta:

* 7 kamper
* 131 minutter spilletid
* 8 scoringer 
* 26 skudd
* 31% uttelling
* 15 målgivende pasninger
* hardeste skudd; 125,3 km/timen
* 75 cm høyt froskehopp

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus