Nykommer gleder seg til Kolstad-spill – Kolstad

Nykommer gleder seg til Kolstad-spill

– Jeg gleder meg både til å spille for Kolstad og er samtidig spent på hvordan det blir å flytte til utlandet og bo alene.

Det innrømmer Benedikt Gunnar Óskarsson, klar for Kolstad-spill de kommende to sesongene. Kolstad har fulgt med den 21 år unge islandske playmakeren det siste året. Sist høst var han også tre dager på besøk i Trondheim hvor han fikk snakket med trenerne, gjennomført fysisk testing og også sett Kolstad slå Paris Saint Germain – det siste ikke minst morsomt for Benedikt Gunnar fordi:

– Jeg har ambisjoner om å spille i Champions League, etter hvert også for Islands landslag, og for Kolstad kjempe om alle norske titler.

Da jeg intervjuet Benedikt Gunnar foregikk det på engelsk. Han har imidlertid fått klar beskjed om at norsk er Kolstad-språket og lover med et smil at når han kommer til Trondheim skal han både forstå og snakke norsk mye bedre enn det han nå behersker. Håndballspråket, det kan han allerede veldig så bra.

Helt siden han var fem år har Benedikt Gunnar spilt håndball, kanskje ikke så rart siden pappa Óskar Bjarni Óskarsson er håndballtrener – assistent i Valur. Etter at Snorri Steinn Gudjónsson ble landslagstrener rykket far Óskarsson opp som hovedtrener for den islandske nummer-én-klubben. Og da er det vel ikke så rart at far sender fra seg sønn – og nummer én playmaker til Kolstad – med blandede følelser:

– Han er nok både «happy» og «sad»; han skulle vel gjerne hatt meg i klubben, men er glad for at jeg får sjansen i Kolstad, sier Benedikt Gunnar.

Og når det gjelder Kolstad og hva som venter ham, så fikk unggutten sjansen til å snakke litt med Sigvaldi da han var på trondheimsbesøk i høst, mens trener-far Óskar Bjarni har forhørt seg litt om Kolstad med Janus. 

Hvis du skal karakterisere deg selv som spiller, hva vil du da si?

– Jeg er rask, er en playmaker som også selv kan score mål. 

Forresten kommer du alene til Trondheim eller har du med kjæreste?

– Jeg kommer alene, sier unggutten med et smil.

PS!
Det er ikke utenkelig at Benedikt Gunnar vil bli ønsket til Kolstad allerede i vinter. Det er mange spørsmålstegn rundt bakspiller-besetningen. – Vi har forhørt oss om det er mulig dersom vi skulle få behov. Så langt er det uavklart hva Valur vil si til vår henvendelse, sier Stian Gomo.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Valur Handbolti