Storseier – men målsetting ikke helt nådd – Kolstad

Storseier – men målsetting ikke helt nådd

Til tross for klokkeklar og ventet stor seier over Fjellhammer (37-18), var ikke trener Stian Gomo helt fornøyd med sine gutter:

– Vi snakket før kampen om å ha en målsetting om å være bedre enn våre motstandere – uansett hvem – når det gjelder energi og utstråling. Vi lyktes ikke helt med det i dag.

Det Stian først og fremst tenker på er nok innledningen av kampen. Da gikk angrepsspillet trådt. Vi ble hengende fast i Fjellhammers skjeive 5-1-forsvar, og vi skjøt keeper Hans Gran riktig så god. Først etter fire minutters spill åpnet Gabriel Setterblom scoringskontoen – på pasning fra Sander. 
Et meget redusert gjestelag holdt overraskende godt med. Nesten halvveis i omgangen hang de grønnkledte så godt med (3-4) at Gomo og Berge fant det riktig å ta en time out. Det hjalp. I de neste fem minuttene gikk vi fra 4-3 til 9-5. Retningen var klart satt. 

At kveldens kamp skulle ende med utklassingsseier, som i første møte, like før jul – og ikke med sensasjonell grønn seier som forrige gang Fjellhammer var i Kolstad Arena (borteseier 33-32 i slutten av mars), ble da tydeligere og tydeligere som omgangen skred frem. Som Stian også sa det:

Arkivfoto

– Vi møtte i kveld et Fjellhammer-lag som kom med bare 13 spillere. De hadde både skader og spillere i avgang siden forrige gang vi møtte dem; blant annet en målvakt og en linjespillere. De forsøkte seg også i kortere perioder med 7 mot 6-spill og spilte i veldig lavt tempo. Når motstanderen er slik, blir det ekstra vanskelig å holde trykket oppe gjennom en hel kamp.

Hva med enkeltspillere og prestasjoner? Begge målvaktene får god karakter av Stian. Begge endte på rundt 50 i redningsprosent – Torbjørn sto den første halvtimen og Lars 2. omgangen:

– Torbjørn tok alt han skal ta og mer til, og at Lars fikk prisen som vår beste, var absolutt fortjent.

Og Lars selv, hvilken følelse sitter han med etter 11 redninger?

– Jeg er glad for å få spille, for å få tilbake kamprytmen etter langt opphold, og få godfølelsen det gir å plukke skudd.

– Hva er det mest fornøyd med?

– Man går jo til kamp med delmål, som å fine roen, ikke stresse seg opp. Å være i forkant på skudd, posisjonere seg godt før skuddene kommer. Og så handler det selvsagt om å komme inn og ta baller. Det gir en god følelse, sa Lars.

Tilbake til Stian; hva med utespillerne og deres prestasjoner?

– Midtforsvaret med Gullerud og Vetle er jeg godt fornøyd med så å si hele tiden. Høyrebackene – Setterblom og Hald – er fine, og Rønning leverte godt (fire scoringer på fire skudd) før han bommet på to. Litt synd det, men Sander får absolutt godkjent, kommenterte Stian Gomo.

PS!
Neste kamp; borte i REMA 1000-ligaen mot Halden, allerede førstkommende søndag.

FAKTA 
KOLSTAD – Fjellhammer 37-18 (17-8)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena 
Tilskuere:  1544   
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 4, Sander Rønning 4, Adrian Aalberg 2, Gabriel Setterblom 5, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 3, Simen Lyse 9(3), Gøran Søgard Johannessen 2, Sigvaldi Gudjónsson 3, Henrik Hestbek Nielsen, Martin Hovde 2, Erlend Johnsen 1. 
Toppscorere Fjellhammer:
Herman Schultz og Mirko Vicentijevic – begge 3
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min.  – Fjellhammer: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars R. Skaug / FOTOLARS