«Trenerne har vært tilfredse» – Kolstad

«Trenerne har vært tilfredse»

Kolstad-troppen avga mange spillere til EM-spill i januar og har i stedet tatt mange trønderske unggutter med på treningene. Det har gått bra. Én av de rutinerte kolstadguttene, Adrian Aalberg, sier at det har vært gode treningsøkter – ikke bare det:

– Trenerne har gitt uttrykk for at de har vært fornøyde, og det er jo en god ting.

Adrian synes også at det har vært bra med en pause i all reisingen til bortekamper. Så har det vært artig å se trønderske talenter bidra så bra på treningene – i tillegg til at det selvsagt har vært moro å følge med lagkameratene som har vært i aksjon i EM.

Etter en drøy måneds kamppause i REMA 1000-ligaen er det endelig klart for gjenåpning, spilleomgang 16. Motstander i Kolstad Arena er Fjellhammer. Forrige gang laget gjestet Kolstad – serieavslutningen forrige sesong – dro gjestene hjem med en overraskende seier. Det nederlaget revansjerte Kolstad betydelig ved å banke Lørenskog-laget 42-23 i siste serierunde før EM-pausen.

Hva kan vi så vente oss av motstand i dag, Adrian?

– Det kan fort bli en artig håndballkamp mot et lag som har flere meget gode enkeltspillere. Jeg tenker for eksempel på Eirik Köpp som gjerne scorer med skudd fra 13-14 meter, og Mirko Vicentijevic som alltid scorer mye på oss. Og så regner jeg med at lagets mange unge spillere kommer til Trondheim med lave skuldre og er klare for å gi oss hard kamp. 


Så langt i serien har Köpp og Vicentijevic til sammen scoret mer enn én tredjedel av Fjellhammers mål – 157 av 428.

Det ligger rett og slett an til en artig håndballkamp – ikke minst fordi Fjellhammer er ivrige på å spille angrep med 7-mot-6. Det lyktes de godt med i forrige sesongs kamp i Kolstad Arena:

– Men i første møte denne sesongen klarte vi å nøytralisere denne angrepstaktikken og straffe dem med kontringer og skudd i åpent mål. Vi har trent en god del 7-mot-6  i EM-perioden og føler at vi har våpen til å nøytralisere dette.

Selv om Adrian synes det har vært godt å få en kamppause i januar, ser han nå frem med glede til å komme i gang med kamper igjen. – Jeg gleder meg både til hjemme- og bortekamper og har følelsen av at vi har vært både smarte og gode i treningsarbeidet i måneden vi nå straks har lagt bak oss.

PS!
Vi skrev tidligere i uken at Kolstad-troppens andre venstrekant, Sander Rønning, har fått beskjed om at hans kontrakt, med utgang etter denne sesongen, ikke blir forlenget. Adrian har kontrakt ut neste sesong, sommeren 2025.

Statistikk
Siste møte – 20 desember:
Fjellhammer – Kolstad 23-42 (9-22)
Våre mestscorende: 
Simen 9(2), Adrian 8 og Sigvaldi 5(3)
Toppscorer Fjellhammer:
Mirko Vicentijevic 8(3)
Målvaktredninger:
Kolstad 15 (Lars 8 og Torbjørn 7)
Fjellhammer; 8

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball