SANDER SAGOSEN FORLENGER MED KOLSTAD – Kolstad

 SANDER SAGOSEN FORLENGER MED KOLSTAD

I dag kan Kolstad Håndball endelig slippe nyheten om at Sander Sagosen blir værende i klubben fram til sommeren 2027, og kanskje lengere hvis alt går etter planen. Med det er en av de viktigste bærebjelkene i Kolstad-satsinga på plass.

– Vi er enige om en kontrakt som går over tre sesonger til, og det gleder jeg meg til. Jeg er stolt over at vi får til dette, får til å bygge dette prosjektet videre.

Hvordan har du tvilt deg frem til å si et «ja» til den nye kontrakten?

– Det har egentlig ikke vært mye tvil fra min side, men hele tiden vært mitt ønske at vi skulle få til dette. Med det som foregikk i sommer måtte klubben ta noen grep og vi spillere sette oss inn i en litt annen situasjon. Så har det jo vært en fantastisk høst som det har vært moro å være en del av. Vi har spilt god håndball, og jeg synes det har vært artig å jobbe med gruppen. 

– For min egen del også har jeg følt at jeg har levert bra, og det har vært morsomt å spille både i Champions League og REMA 1000-ligaen. Så det har derfor ikke vært mye tvil hos meg – oppgaven har vært å få logistikken til å gå opp og vise at dette prosjektet tross alt er bærekraftig og at vi skal fortsette å bygge dette år for år. Det ser fint ut slik tingene er nå. Og så er det nødvendig at vi fortsatt jobber steinhardt for å få det til.

Når kom signalet som gjorde at du tenkte «ok, det ser bra ut – jeg blir med videre»?

– Vi hadde noen runder før jul hvor vi snakket om hvordan status blir og hva vi kunne forvente oss. Og så har jo jeg vært tydelig på hele veien over for Jostein (Sivertsen) og klubben at jeg skal nok bli med videre – fordi jeg synes dette er så gøy og så givende å få være med å bygge opp dette i Trondheim – for å se hvor langt vi kan nå som klubb.

Hvem har du diskutert mest med hvor du skulle lande?

– Det er jo mest med henne hjemme (kona Hanna). Vi har snakket litt om jeg blir litt blind fordi jeg er trønder og synes dette er «dritartig» og om dette er det riktig for meg. Og så diskuterer jeg jo så klart mye med pappa (Erlend), selv om han som Kolstad-ansatt selvsagt sitter med to hatter, men klarer likevel å være objektiv i forhold til min situasjon. Det er altså familien jeg diskuterer mest med i slike prosesser.

Er det en enkeltfaktor som har vært viktigst for at du har landet som du har?

– Det er jo opplevelsene som jeg sitter igjen med etter å ha slått Kiel hjemme, slått PSG hjemme og spilt uavgjort mot PSG borte – ting som viser at det er mulig å konkurrere med de beste – og som har gitt oss noen fantastisk morsomme opplevelser. Og så er det jo fantastisk å spille for et utsolgt Trondheim Spektrum og oppleve at dette er noe folk vil ha; være med på disse opplevelsene. Rammen rundt disse kampene er noe spesielt også for meg som har opplevd mye annet og stort i karrieren.

Hva med Christian (Berge) sin kontraktforlengelse, hva har det betydd for ditt «ja» til å fortsette frem til 2027 – minst?

– Både Christan og Gomo er viktig for meg å ha med videre. Det er det som betyr noe – fortsette med teamet vi har i dag, jobbe videre og utvikle oss videre både individuelt og som lag – for å nå målene våre.

Er det andre spillere som har vært i samme situasjon som deg som har sagt til deg at «blir du med videre, blir vi også med»?

– Jeg skal ikke uttale meg for andre. Men det er klart at det er viktig at vi får holde sammen det teamet og flest mulig av spillerne vi har i dag for å ha et slagkraftig og bra lag. Samtidig er det veldig moro å jobbe sammen som gruppe. Jeg håper at så mange som mulig blir med videre, så får vi se hvor vi lander.

Siden det har vært – og er – en offisielt uavklart situasjon for flere kolstadspillere, også for deg – så har vel det ført til at agenter og klubber har «banket på døren»?

– Jeg forholder meg til min agent, men det vært både klubber og agenter som har forhørt seg. Men jeg har vært tydelig overfor alle som jeg har snakket meg at jeg skal nok slå på tråden om det skulle være aktuelt å gå i dialog med andre klubber. Men per nå er både jeg og familien min på riktig sted – og vi kommer mest sannsynlig til å bli her.

Det siste betyr at du ser for deg å spille ut karrieren din i Trondheim?

– Jeg håper jo det; det er planen vår nå. Nå går kontrakten til 2027, og om tre år er jeg 32 år. Jeg håper at jeg skal spille karrieren min ut i Kolstad, at vi skal få til dette prosjektet og at vi skal kunne være med slåss mot de beste lagene i verden. Jeg håper jeg kan være med å spille håndball i seks-syv år til, om ikke enda lenger.

Og når karrieren er over, fortsatt i håndball?

– Vi får se. Det er jo masse andre ting i livet også, ikke bare håndball – som kan være mulig og prøve, selv om det nå er håndball som er det jeg kan mest i livet, og forstår, sier Sander.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Ida/TittMelhuus