Keeper Lars: «Er ganske komfortabel» – Kolstad
Trondheim November 30: REMA 1000-ligaen Menn mellom Kolstad - Kristiansand. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Keeper Lars: «Er ganske komfortabel»

Hjemme i Trondheim satt Torbjørn Bergerud med en vond tommelfinger. I nye Halden Arena ble keeperjobben overlatt til Lars Eggen Rismark i hele kampen som endte med 30-22-seier:

– Jeg er jo klubb-mann og ønsker at vi skal lykkes som lag og at Torbjørn snart skal være tilbake igjen. Men når han ikke kan spille, er det for meg å gå ut på banen og gjøre jobben. Akkurat det er det samme hver gang man skal spille, og slike situasjoner har jeg vært inne i så mange ganger at jeg føler meg ganske komfortabel. 

Og mer komfortabel og mer redningssikker kan man ikke forvente: Før pause reddet Lars 12 skudd, slapp inn 11 og fikk altså en redningsprosent på over 50. Det er strålende godt. Men som klubbspilleren sa det til TV2: – Guttan gjorde en deilig jobb foran meg.

La gå, men etter de første ti minuttene og 7-4-ledelse til hjemmelaget hadde Lars også reddet flere skudd «alene». Haldenserne hang fortsatt med, men etter en time out på stilling ett mål bak (7-8), ble det mer orden på det hele. Lars fortsatte å redde. I andre enden lot vi ikke keeper Neupart få lov til å dominere som han har hatt en tendens til å gjøre i noen tidligere kamper mot Halden. 


For vi har også en Simen Lyse som fortsatt viser flotte takter, som slett ikke lar noen bomskudd tidlig i kampen føre til at han overlater skytingen til andre. Simen er full av krutt, full av pågangsstyrke og også med en stor dose selvinnsikt: «Det ble vel noen bomskudd også». Det ble det – ni, for å være nøyaktig, men han scoret altså 12.

Og så er det også Sander, da. To mål på fem skudd er jo ikke egnet til å skremme vannet av noen. Men han pådrar seg mer enn én motstanders oppmerksomhet – som selvsagt gir større spillerom til våre andre spillere – og han var, som alltid, nest sist på en hel bråte med scoringer. Jeg er ikke helt sikker på at jeg fikk med meg alle, men jeg har notert syv assists.

En ting vi gjerne skulle hatt mer av i kveld, var kontringer. Det ble bare en håndfull – rart når Lars hadde så mange redninger. Og en annen ting som er litt uvant Kolstad; det ble veldig får avslutninger fra kantene. På venstresiden hadde Adrian tre (scoret på to), mens jeg noterte bare ett skudd på Sigvaldi – ikke scoring.

På den andre siden var det uvant å se Vetle Eck Aga i angrepsrolle. Det endte blant annet med en lekker scoring og et like fint innspill til Martin Hovde inne på streken. Og så har jeg slett ikke glemt tre knallperler fra Aksels venstre…

Stian Gomo etterlyste etter kampen mot Fjellhammer at vi skal være bedre enn våre motstandere – alltid – med hensyn til energi og utstråling. Det var vi ikke mot Fjellhammer og heller ikke i dag – de første ti minuttene og de siste ti. De er vi forhåpentligvis i alle de kampene som kommer i de nærmeste to-tre ukene.

To spennende hjemmekamper

Vi står overfor tre bortekamper og ikke minst to veldig viktige og spennende hjemmekamper:

* Allerede på onsdag kommer Runar til Kolstad Arena. Det kan bli en tøff nøtt å knekke selv om sandefjordlaget er svekket betydelig på grunn av Christoffer Rambos korsbåndskade. Det er også en kamp som jeg regner med revansjelystne kolstadgutter ser frem til. De har nok ikke glemt 30-36-tapet fra slutten av september.

* 21. februar er det så dukket for håndballfest i Trondheim Spektrum når Zagreb er motstander. Også der er det mulighet for å revansjere seg siden vi tapte – klart – de første oppgjøret mot det kroatiske laget. 

FAKTA 
Halden – KOLSTAD 22-30 (11-15)
REMA 1000-ligaen
Halden Arena  
Tilskuere: 2300
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Henrik Ibsen – Aksel Hald 3, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 2, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 2, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 5, Magnus Gullerud 2, Simen Lyse 12(5), Sigvaldi Gudjónsson, Henrik Hestbæk Nielsen 1, Erlend Johnsen, Martin Hovde 1, Gøran Sørgard Johannessen.
Toppscorer Halden:
Jørgen Jansrud 6
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min. – Halden: 2 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball