Ett dårlig kvarter, resten «fint nok» – Kolstad

Ett dårlig kvarter, resten «fint nok»

– Dette var berg og dalbane. Det siste kvarteret før pause slurvet vi fælt; gjorde blant annet seks tekniske feil. Men totalt sett var dette fint nok. Vi var bra fremover, men slipper inn for mange, sa Christian Berge til TV2 etter 41-32 (18-16) over Runar og dermed en velsmakende revansje for 30-36-tapet i første møte med Sandefjord-laget.

For tredje gang denne REMA 1000-sesongen scoret vi mer enn 40 mål, men for fjerde gang slapp vi inn 30 mål eller mer. 

Kveldens kamp i Kolstad Arena ble også en taktisk duell. Runar la om til 7 mot 6-angrep på stillingen 9-4 etter et kvarter. Gjestene lyktes veldig godt offensivt, men måtte betale en del av prisen i form av baklengsmål i tomt bur. Likevel vant gjestene det siste kvarteret med tre mål. Deres aggressive 3-2-1-forsvar ga også uttelling. Berge/Gomo svarte på 7-6-spillet med samme mynt etter ca. 21 minutter og fikk betalt for det. 

Kampen ble langt på vei avgjort i løpet av de fem første minuttene etter pause. Da fremprovoserte vi mange Runar-feil, vant ballen og scoret mye både i tomt mål og på kontringer med målvakten på plass. Adrian (10) og Sigvaldi (9) var utmerket sikre; Sigvaldi med ni mål på 12 forsøk, Adrian feilfri på sine 10 skudd – har det skjedd før i eliteseriekamp, Adrian?

KOLSTAD, NORGE – August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad – Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

– Tja, 10 mål tror jeg at jeg har scoret før, men er ikke helt sikker, svarer vår toppscorer.

– Men ti scoringer og 100 prosent uttelling, det er kanskje for første gang…?

– Uten at jeg har statistikk på det, er det vel litt større sjanse for at det er første gang, sier en fornøyd venstrekant.

Syv mot seks-spill er krevende å forsvare seg mot – og det gjeldt også for oss i førsteomgangen. Hvordan gikk praten i pausen?

– Vi var litt frustrerte, var også enige om at vi slapp til Runar for enkelt og fra posisjoner vi hadde avtalt om at vi ikke skal gi motstanderen. Men vi har trent mye på dette og har – i alle fall denne sesongen – klart oss rimelig bra. I andreomgangen var vi bedre, fikk tak i ballen og scoret en del i tomt mål.

Så var det morsomt å se både Adrian og Sigvaldi få mange sjanser og lykkes så godt ute fra kantene. Bakspiller-trioen Simen, Sander og Gabriel gjorde også mer enn manns arbeid:

– Bakspillerne var veldig flinke ikke minst til å slippe ballen videre i riktig situasjon. Når det lykkes og de kommer i god bevegelse på hverandre, det er da også sjansene for oss på kantene kommer, og da er vi vanskelige å stå imot, sier timåls-Adrian.

PS!
Vi spilte denne kampen uten både Torbjørn, Gøran, Magnus (Langeland) og langtidsskadde Abelvik Rød.
Neste kamp er allerede på søndag, borte mot Bækkelaget. Neste hjemmekamp, Champions League-møte med Zagreb – revansjeoppgjør!

FAKTA 
KOLSTAD – Runar 41-32 (18-16)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena 
Tilskuere: 1842
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Henrik Ibsen – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 9, Sander Rønning, Adrian Aalberg 10, Gabriel Setterblom 2, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 3, Simen Lyse 7(2), Sigvaldi Gudjónsson 9, Henrik Hestbek Nielsen 1, Martin Hovde, Erlend Johnsen. 
Toppscorern Runar:
Tord Lea Knutsen 7(1) – toppscorer også i første kamp mot oss – også da med syv mål
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min.  – Runar: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: ARKIVFOTO