Vetle: – Har egentlig hatt bare en plan A – Kolstad

Vetle: – Har egentlig hatt bare en plan A

Vetle Eck Aga gjør som Sander og Torbjørn – fortsetter i Kolstad-drakt og har til og med skrevet ny og lang kontrakt som løper til 2027.

– Jeg har egentlig aldri vært i tvil om at jeg ønsket å fortsette i Kolstad. Har helt siden den nye situasjonen oppsto i fjor bare hatt en plan A, sier forsvarskjempen vår og legger til:

– Nå når vi har avklart at jeg blir her i tre nye sesonger etter denne, så ser jeg frem til morsomme og gode Kolstad-år.

Da spillerne ble konfrontert med den økonomisk usikre situasjonen, hvordan reagerte du da?

– Det var kjedelig nytt, så klart. Overraskende også. Vi følte vel alle at prosjektet ble satt på spill. Men samtidig var årsaken til at jeg kom til Kolstad den samme: Jeg og de fleste andre spillerne vil få til dette! Nå har vi lagt usikkerhet bak oss.

Det er altså plan A som gjelder!

Mens situasjonen var som mest uklar, hvem rådførte Vetle seg med?

– Vi spillerne pratet naturligvis med hverandre. Jeg snakket også mye sammen med mine nærmeste – kjæresten min Sara og mor og far. 

Vetle har ikke agent, er sin egen kan man si. Når Sander signaliserte at dette skal vi få til og fortalte at han var klar til å fortsette, da var det et viktig signal til Vetle og andre som var rammet av lønnskutt og var litt usikre på veien videre. Men hvor sikker er Vetle nå på at den nye situasjonen er bærekraftig?

– Jeg er veldig sterk i troen på at dette skal vi få til. Det er samarbeidspartnere på vei inn, vi har et dyktig trenerkorps som også fortsetter. Og, ja, jeg tror virkelig på at med godt arbeid i alle ledd, så kan vi bli stabilt så gode at vi kan kjempe jevnt med de aller beste i Europa – uten at vi kan love Champions League og «Final4». 

– Vi må selvsagt forbedre oss for å kunne nå de høye sportslige målene som er satt for prosjektet. Og så har vi en spennende miks av internasjonalt rutinerte spillere og unge, dyktige gutter, sier 30-åringen som altså hele tiden har hatt plan A – fortsatt jobbe hardt i prosjektet med å skape et stabilt kolstadlag i europatoppen.

Og takk for det!

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball