Målvaktspill av topp Bergerud-klasse. – Kolstad

Målvaktspill av topp Bergerud-klasse.

– Det Torbjørn viste er bare topp Bergerud-klasse. Står med en fin ro, og plukker mange baller. Det var hans fortjeneste at vi gikk opp til 6-0, og selv om Bækkelaget gikk over til syv-mot-seks-spill og kom helt opp til oss, til 6-6, så fortsatt Torbjørn å redde, sa Stian Gomo etter at BSK var blitt slått 35-25.

To herlig luftige og harde froskeskudd-scoringer fra Simen etterfulgt at to kontringsmål av Sigvaldi og fulltreffere på to sugende gjennombrudd av Gabriel sendte kampen inn på et fint spor, tenkte vi – også fordi Torbjørn «spiste» bækkelagspillerne på vei gjennom for å score. Ikke minst fikk venstrekant Leander Seime føle på kroppen så det måtte ha gjort vondt Jeg noterte fem skudd i førsteomgangen uten at kantspilleren klarte å overliste Torbjørn.

– Vi vet jo at vi har en jæ…. god målvakt bak oss, verdensklasse rett og slett, og det kommer ikke minst frem når vi møter syv mot seks. Bækkelaget er gode på dette spillet. Men vi hadde altså Torbjørn, og så var vi gode til å løpe på dem når de var trege tilbake i forsvar. Jeg synes vi var gode i dag, sa kampens toppscorer, Simen, til TV2.

Men Bækkelaget kom altså opp til 6-6 (Torbjørn kan tross alt ikke ta alle skudd som kommer…), og det skyldtes at oslolaget lyktes bra med sitt overtallsspill (syv mot seks).

Men, Stian, er det ikke litt bekymringsfullt – ikke minst før de internasjonale kampene som venter oss i de nærmeste par ukene at vi slipper inn en del mål selv med en Bergerud som i de knapt 40 minuttene som han står endte opp med 16 redninger – over 50 i redningsprosent? Hvor ligger utfordringen?

– Jeg føler det er litt forskjell på det vi møter her hjemme og i Champions League. I REMA 1000-ligaen møter vi dette spillet i hovedsak når motstanderne føler at syv-mot-seks er eneste sjanse mot oss, mens det internasjonalt kommer i forsøk på å endre momentum i en kamp.

– Hvem er de råeste på dette spillet?

– Internasjonalt er det flere av dem vi har møtt som er gode på med syv mot seks. Kiel synes jeg vel kanskje er aller best, men Szeged for eksempel er også god. De verste lagene å møte med en slik taktikk er lag som både har bakspillere som er veldig gode til å gjøre valg og som i tillegg har store, tunge, sterke strekspillere.

Gabriel Setterblom gjorde en veldig god kamp i ettermiddag. Stian konkretiserer:

– Gabriel er ordentlig bra for tiden. Han spiller med et stort overskudd. Det er tunge satsninger og gode skudd, peker Stian på for å beskrive angrepsspiller Gabriels mange fine aksjoner. Ni scoringer på 11 skudd er jo flott. En baktrio sammen med Sander S. og Simen er er bærre lækkert!

Med Rød langtidsskadet, Langeland har vært ute etter en operasjon, og Gøran var i dag ikke med til Oslo. Smått bekymringsfullt, Stian?

– I kampene etter EM-pausen har vi fått i gang flere spillere, men vi er likevel sårbare. Vi reiste til dagens kamp med bare 14 spillere. Dette er kanskje det største problemet. Men Langeland skal være med til Ungarn, og Gøran håper vi skal bli kampklar snart. At Adrian ikke spilte i dag var bare et forkjølelsesproblem.

I Adrians lette sykdomsfravær fikk Sander Rønning 60 minutter på banen i dag – og takket for sjansen ved å score fire mål på fem skudd.

FAKTA 
Bækkelaget – Kolstad 25-35 (9-19)
REMA 1000-ligaen
Ekeberghallen
Tilskuere: 1267
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 1, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 1, Sander Rønning 4, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 9, Magnus Gullerud 1, Simen Lyse 10(2), Sigvaldi Gudjónsson 4, Henrik Hestbæk Nielsen 1, Erlend Johnsen 3, Martin Hovde 1.
Toppscorer Bækkelaget:
Jens Dolberg Plougstrup 6
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min.- Bækkelaget: 3 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus