Så nær, så nær – men ikke nær nok – Kolstad

Så nær, så nær – men ikke nær nok

Vi hadde Szeged litt i ubalanse da avgjørelsen skulle falle. To og et halvt minutt før slutt var vi likt. Men så scoret «naturligvis» Szeged sine to mest målfarlige – strekspiller Banhidi og høyrekanten Sostaric – hvert sitt og ga hjemmelaget akkurat det pusterommet som var nødvendig for så vidt å slå oss – 29-27 (15-13).

Med ett bak etter et susende deilig grunnskudd fra Simens høyre sto det ett foran til hjemmelaget. Det var dessverre bare ett lite minutt igjen, og Szeged spilte kløktig inn til en time out med et halvminutt igjen av duellen. Frikast til hjemmelaget og en froske-scoring av Mackovsek ble bare som resultat-kosmetikk å betrakte.

Det ungarske storlaget, på innbitt jakt etter revansje fra 24-37-tapet i Trondheim Spektrum, kom ut i et offensivt forsvar (5-1), men Gabriel åpnet målprotokollen med et herlig gjennombrudd, og så var det jevnt til det var spilt ca. ti minutter. Men fra 6-5-ledelse ble vi sakte, men sikkert frakjørt. Noen ekle tekniske feil ga hjemmelaget kontringsscoringer. På de neste seks minuttene scoret Szeged fem, vi ingen. 6-10, og det så litt småekkelt ut. 

Men våre gutter «legger seg ikke»: Gabriel kontrer inn 7-10, men Szeged svarer, og vi blir etterhvert liggende fem bak før vi tar et kollektivt krafttak. Vi aker oss sakte, men sikkert nærmere. Omgangens siste, som sendte oss bare to bak, 13-15, var litt typisk: Med noen få sekunder igjen, reddet Torbjørn, Sander (Rønning) fikk tak i ballen og sendte en perfekt lang kontringsball til løpegutt Sigvaldi som fastsatte pausestillingen med noen tiendedeler (må det ha vært) igjen av omgangen.

Også den siste halvtimen ble riktig spennende – i tillegg til å vise den tæl og kvalitet som bor i dette Kolstad-laget. På 19-23 tok Gomo/Berge time out og beordret 7-mot-6-spill. Smart og godt utnyttet: Simen først på herlig gjennombrudd. Deretter en sterk forsvarsaksjon som endte med en presis pasning fra Vetle til spurtende Sigvaldi, før en herlig trippel – Sander, Gabriel, Sigvaldi førte oss helt opp i ryggen på vertene. 
Da gjensto ti minutter. Resten av kampen ble nervepirrende spennende – og med skuffende sluttstilling…

Mange fortjener blomster etter kveldens knallharde og jevne batalje. Torbjørn Bergerud som sto en fantastisk kamp da lagene møttes i Trondheim Spektrum, kopierte prestasjonen. Jeg noterte 22(!) redninger, 43 prosent. Picks to reddet til sammen 15 skudd – vesentlig flere enn i første møte.

Sander var igjen nest sist på mange, tiltrakk seg masse oppmerksomhet og fikk mange dueller å fighte i. Men skudduttellingen var ikke på topp – to scoringer på seks.

Gabriel skal også ha klapp på skulder (5 treffere på 8), gikk inn i dueller med stor «geist» og mange av dem ble vunnet.

Og Simen; igjen suveren offensivt (7 på 11), med uttelling både fra lufta og fra bakken. Imponerende hvor godt han holdt ut med masse spilletid.

Til slutt; Vetle og Gulleruds dueller med Szegeds 207 centimeter lange og, jeg vet ikke hvor mange kilo tunge strekspiller Banhidi. Han ble toppscorer, men du verden hvilken motstand han likevel fikk – ikke minst av vårt 3er-par. Med en slik «brande» å krige mot, er det imponerende at vi ikke fikk noen syvmetere mot oss og bare to utvisninger – Szeged fikk fire utvisninger.

Slike kamper kan man når de er kommet litt på avstand finne mye å være fornøyd med. Men kort tid etter kampslutt, da er det en annen følelse man sitter igjen med, Stian Gomo:

– Ingen tvil, det kjennes tungt, ja. Tomt også. Vi la igjen mye utpå der for å få med oss de to poengene. Skuffelse kjenner vi også på, og det er jo bra. 

– Det er mange gode prestasjoner vi kan ta med oss videre. Når det gikk som det gikk, så skyldes det ikke minst at vi gjorde litt for mange tekniske feil og bommet på for mange skudd i gode posisjoner. 

– Kanskje skyldes noe av dette at vi etter hvert gikk tomme for energi. Husk da vi banket Szeged i Trondheim, så var det med både en Abelvik Rød og en Gøran som kunne brukes langt mer enn han kan for øyeblikket. 

– I sum vil jeg si at vi kanskje var nærmere Szeged enn jeg trodde på forhånd. Med tanke på avansement, har vi dette i egne hender ennå.

PS!
På en kveld hvor man kan være like stolt over prestasjonen og innsatsen som skuffet over resultatet, kom en melding fra Aalborg som kan vise seg å være en glad-nyhet for oss: Hjemmelaget banket Zagreb med 10!

FAKTA 
Pick Szeged – KOLSTAD 29-27 (15-13)
Champions League, kampomgang 11
Pick Arena
Tilskuere:  4491
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 2, Sander Rønning, Adrian Aalberg 2, Gabriel Setterblom 5, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 3, Gøran Søgard Johannessen, Simen Lyse 7(1), Sigvaldi Gudjónsson 8(2), Erlend Johnsen,  Martin Hovde og Aksel Hald. 
Toppscorer Pick Szeged:
Bence Banhidi 8
Utvisninger; Pick Szeged: 4 x 2 min. – KOLSTAD: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus