Stor seier, gunstig disponering og ingen skadet – Kolstad

Stor seier, gunstig disponering og ingen skadet

Kampene kommer tette som hagl. Det gjelder å kunne gi de mest sentrale spillerne pusterom når det er mulig, og det var det i Kristiansand i kveld.

En forventet klar seier (42-31) og altså ikke minst en kamp hvor trenerne lot flere nøkkelspillere slippe stor belastning før onsdagens storkamp mot Zagreb i Trondheim Spektrum.

Midtveis ut i andre omgang noterte jeg følgende sekser på banen: Erlend, Aksel, Langeland, Hovde, Boilesen og Rønning. Det er ikke mange av disse som starter mot Zagreb, men flere av de som fikk mye spilletid i kveld, tok godt vare på muligheten.

-Det var viktig å la bakspillere som Langeland, Aksel og Boilesen få spille mye – og det samme gjaldt strekspillerne Hovde og Henning. De fikk mye god trening – ikke minst i spill syv-mot-seks som Kristiansand kjørte med hele andreomgangen. Når kampene kommer så tett, og vi blir mye på reise, er det gunstig at vi kan få en slik kamp å «trene» i – og også komme fra kampen uten å få noen skadet, sa trener Gomo.

Men vi fikk mange kontramål imot oss…

– Vi gjorde det, og det var også en ting vi ikke var spesielt fornøyd med og tok opp i pausen. Likevel så synes jeg vi gjorde mye bra i 1. omgangen. 11 baklengs er jo resultatmessig helt ålreit. Og så blir det naturligvis en spesiell andreomgang mot en motstander som spiller 7-mot-6 og vanskelige å holde oppe momentum når vi likefullt har så god kontroll på kampen, sa Stian.

For ytterligere å bruke noen ord på disponeringen:

* På benken hele kampen: Bergerud og Gullerud
* På benken i hele 2. omgang: Sagosen, Aalberg, Gudjónsson – og så å si hele omgangen, Lyse og Setterblom.
* Ikke med til Kristiansand: Søgard Johannessen.

Lovende Boilesen-debut

Et stort pluss i kampen, Thomas Boilesens debut i Kolstad-drakt. Han kom innpå etter ca. 20 minutter og sto vel på banen resten av kampen. I forsvar spilte nykommeren på begge 2er-posisjonene, og offensivt så han ut til å trives i nye omgivelser. Han startet med å lage en herlig scoring og føyk ut med en 2-minutter like etter. Før pause var han avslutningsmessig ett hundre prosent – fire skudd, fire mål – og nesten like skarp etter sidebyttet, to av tre skudd ga scoring. 

PS!
For fjerde gang denne REMA 1000-sesongen scoret vi mer enn 40 mål. Alle spillerne som var på banen – bortsett fra keeper Lars – scoret.

FAKTA 
Kristiansand Topphåndball – KOLSTAD 31-42 (11-21)
REMA 1000-ligaen
Aquarama
Tilskuere:  1500 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald4, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 1, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland 7, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 3, Magnus Gullerud, Thomas Boilesen 6, Simen Lyse 5, Martin Hovde 3, Sigvaldi Gudjónsson 2, Erlend Johnsen 2.
Toppscorer Kristiansand:
Helgi Hoydal 6
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min. – Kristiansand: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: FOTOLARS, Arkivfoto