Med Sigvaldi til 2030! – Kolstad

Med Sigvaldi til 2030!

Sigvaldi Gudjónsson har skrevet på en historisk lang kontrakt med Kolstad; den går helt frem til 2030, og da er lagkapteinen vår 36 år – en «gammel» mann…

– Nei, nei, nei, sier Sigvaldi med en liten latter. – Jeg er langt fra gammel i 2030.

– Men karrierestopp med kontraktens utløp…?

– Slett ikke, jeg tenker ikke å slutte med håndball i 2030.

Det har vært noen omganger mellom Sigvaldi, hans agent og Kolstad-sjef Jostein før avtale ble landet.

– Jeg hadde trodd at vi ikke skulle bruke så lang tid på dette, men jeg har likevel hele tiden vært sikker på at det komme til å ende som det nå har gjort. Begge parter var innstilt på at vi skulle bli enige om en lang kontrakt, men at det skulle bli helt til 2030, den lengste jeg noen gang har skrevet, det så jeg egentlig ikke for meg.

– Jeg har fortsatt stor tro på Kolstad-prosjektet. Jeg føler at jeg har en viktig rolle og kan gi gode bidrag til vår ambisjon om å spille Champions League-håndball i flere sesonger – og også være med å kjempe om en plass i Final4.

For at Sigvaldi og Kolstad nå har skrevet en seksårig «partner-avtale» har det vært avgjørende at samboer Nótt og lille Jökull også trives:

– Og det gjør de. Nött har også etter hvert fått et fint nettverk utenom håndballen, og når familien min trives, da trives også jeg, sier Sigvaldi.

Når nå avtalen er i boks, er det ett hundre prosent fokus på det sportslige, og det blir virkelig alvor allerede på onsdag når vi forhåpentligvis skal parkere Zagreb…

– Det blir en veldig viktig kamp for oss, på mange måter en slags finale. Og Zagreb er et veldig godt lag og i samme situasjon. Jeg håper virkelig det kommer mange for å heie på oss i Trondheim Spektrum; den støtten fra tribunen som vi allerede har opplevd noen ganger nå, den trenger vi virkelig på onsdag.

Du skal spille håndball for Kolstad i seks år til – minst – og da kan du og Nótt like godt gjøre trondhjemmere av dere – hvor stor er den sjansen?

– Godt spørsmål. Jeg har ikke et like godt svar i dag. Vi får se, smiler Sigvaldi.

At den internasjonalt dyktige høyrekanten blir hos oss i seks år til, det får rekke som svar – i denne omgang…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus