Champions League-sirkuset tilbake i spektrum – Kolstad

Champions League-sirkuset tilbake i spektrum

– Champions League-sirkuset er i morgen klar for nytt show i Trondheim Spektrum. Før våre gutter løper ut for å kjempe om to veldig viktige poeng mot Zagreb, skal vi ha servert vårt store, trofaste publikum nok et flott åpningsshow.

Det lover vår entusiastiske kommersielle sjef, Christine Nossum, og legger til:

– Vi legger mye arbeid i showet rundt selve kampen. Champions League i Trondheim Spektrum skal være noe spektakulært – med lysshow og pyro og ikke minst opptreden av en kjent trøndersk artist. Denne gangen har vi vært så heldige å få en kvinne med en majestetisk stemme som hovedperson i åpningsshowet. Jeg garanterer gåsehud-opplevelse sier Christine.

Nå er det slik at Det europeiske håndballforbundet (EHF) har satt opp kampplan uten å ta hensyn til at det er vinterferie i skole-Trøndelag når vi forhåpentligvis skal nedkjempe vår kroatiske motstander. Det byr vel på en litt spesiell utfordring med å fylle Trondheim Spektrum, eller hva, Christine?

– Litt spesielt er det, men hele Trøndelag reiser jo ikke fra byen. For de som er på hjemmebane denne uka, er Champions League et supert tilbud. Vi har forresten allerede merket at det er flere klubber fra distriktet som har bestilt billetter og som kommer med grupper av barn og unge. Det er mange som blir igjen i hallen etter kampslutt for å sikre seg autografer og selfies med våre spillere. Våre spillere leverer også der, sier Christine Nossum og anbefaler publikum til å være i hallen minst et kvarter før kampstart (kampen starter 18:45) slik at de får med seg det flotte åpningsshowet.

Her er lenke til billett-bestilling for kampen:

https://www.eventim.no/event/kolstad-handball-br-i-ehf-champions-league-trondheim-spektrum-17300062/

Mye bedre enn sitt rykte

Første møte med kroatene bød på motsatt opplevelse i forhold til første Szeged-kamp. Etter at vi hadde føringen det første drøye kvarteret, gjorde vi mange tekniske feil, ble kontret på i tillegg til at målvakt Mandic sto ubehagelig godt – Stian:

«Det var en forferdelig dårlig håndballkamp fra vår side. Nå møtte vi riktignok et veldig godt Zagreb-lag. Med et veldig godt målvaktspill og forsvarsspill, er det helt klart et av de bedre lagene vi har stått overfor. At vi var dårlig, det skal Zagreb ha masse av æren for at vi var. De gjorde forresten det samme mot Szeged  – ledet med 10 da det var igjen et kvarter. Det var nok noen som undervurderte Zagreb, men det er slett ingen tilfeldighet at de har plukket så mange poeng som de har. For vår del var nok dette den dårligste forsvars-/målvakt-prestasjonen vi har gjort mot internasjonal motstand.»

Det skal ikke gjentas seg i Trondheim Spektrum i morgen…

«Nei, vi skal virkelig gjøre vårt ytterste for at det ikke skal gjenta seg. Men som sagt synes jeg at Zagreb er et veldig mye bedre lag enn det mange vil ha det til – og det fikk vi skrekkelig erfare.»

Med 10 av 14 kamper spilt, hva er høydepunktene så langt, Stian?

«Førsteomgangen mot Szeged er absolutt blant dem. Hele og begge kampene mot Paris synes jeg var veldig bra. Hjemmekampen, og spesielt andreomgangen, mot Kiel, var også en bunnsolid prestasjon. Og så synes jeg vår aller første kamp i Champions League, mot Pelister i Makedonia var sterk; med 2000 «gale» tilskuere på tribunen og heftig pipekonsert nesten hele kampen var mektig å stå imot. «Lokale» gutter som Lyse, Setterblom og Aalberg, som var outstanding. (Adrian scoret ni på ti skudd). For meg personlig er dette, debutkamp og under de forholdene, en mektig prestasjon, som vil sitte igjen lenge. Det var rett og slett stort å debutere i Champions League på den måten.»

Så skal prestasjonen også sees i sammenheng med andre opplevelser i starten på sesongen, mener Stian:

«Det vi hadde vært gjennom på sommeren og den negativiteten som enkelte spredte rundt Kolstad. Vi taklet det og sto frem med handling. Det synes jeg var mektig. I Makedonia måten vi parkerte kampen tidlig og red stormen av i den kulissen som møtte oss. En ordentlig bra prestasjon tidlig på sesongen.

Hva med det aller verste i Champions League-sesongen hittil?


«Det er Zagreb-uka som vi kaller det; Runar borte (seksmålstap) i bagasjen til Zagreb. Det var en tung tur, og en tung opplevelse – begge kampene. Det aller verste, i Zagreb hvor vi rett og slett ble spilt ut av hallen. Likevel føler jeg den uka var positiv for oss i den forstand at vi tok tak i ting og gjennomførte en god prosess, det løftet oss som lag. Jeg føler at vi fikk den karamellen som vi også fikk mot Fjellhammer inn mot sluttspillet forrige sesong. Det var nesestyvere som vekket oss og fikk satt ting i perspektiv. Synes vi fikk noe ut av det, selv om det ikke ble poeng. Vi som lag vokste.»


Førstkommende onsdag, 18:45 da også – skal våre gutter på revansjetokt mot Zagreb. 
Den kampen sees best i Trondheim Spektrum.

Tabellen i gruppe A etter 10 spilte kamper

De seks første går til neste gruppespill

1) THW Kiel – 16 poeng 
2) Aalborg – 14 poeng 
3) Kielce – 13 poeng 
4)  PSG – 13 poeng
5) Szeged – 13 poeng 
6) Zagreb – 10 poeng 
7) KOLSTAD – 9 poeng 
8) Pelister – 0 poeng 

Resten av kampene

21. og 22. februar:
KOLSTAD – Zagreb
Aalborg – Szeged
PSG – Kielce
Kiel – Pelister

28. og 29. februar:
Szeged – Kiel
Pelister – Aalborg
Kielce – KOLSTAD
Zagreb – PSG

6. mars:
KOLSTAD – Pelister
Aalborg – Kielce
PSG – Szeged
Kiel – Zagreb

Mer avklart i gruppe B

Her leder Barca med 18 poeng, to poeng foran Magdeburg med Veszprem ytterligere to poeng bak. Disse er klare for hovedgruppen. GOG og Montpellier er også det om ikke det skjer masse rart. Fordi Celje står poengløs og Porto og Plock begge har seks poeng. Kampen mellom disse to siste blir avgjørende for hvilket lag som sammen med Celje kan legge bort Champions League-utstyret når innledende-gruppen er ferdigspilt i starten på mars.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus