De forspilte sjansers kamp – Kolstad

De forspilte sjansers kamp

Vi hadde et klart nederlag fra bortekampen mot Zagreb å revansjere. Men i stedet for revansje gikk vi på en ny smell mot det kroatiske mesterlaget – 25-34. Med 10-18 ved halvspilt så det ut for oss som det hele allerede var avgjort.

Sander: «Vi tenkte ikke slik. Vi hadde troen på at dette kunne snues. Vi kom også opp til seks bak, men så bommet vi et par-tre gode sjanser igjen, og da mistet vi vel litt troen. Etter å ha tapt så stort, er det tungt her og nå. Likevel tror jeg ikke det skal bli veldig vanskelig å omstille oss til cup-spill i helgen. Det skal gå greit. Vi gleder oss til cupkampene i Arendal.»

Vi hadde store problemer med å overliste den 204 centimeter lange målvakt Mandic i den første kampen. Det ble ikke særlig bedre i kveld. Den offisielle statistikken viser at vi hadde en uttelling på skudd på 56 prosent, og det er ikke spesielt vakkert, for å si det slik. Zagreb hadde en uttelling på 69 prosent. Forskjellen er selvsagt matchavgjørende når vi har nesten like mange skudd – 45 for oss og 49 for Zagreb. Men ulikt sammenlignet med kampen i Zagreb, vant vi målvaktduellen. Lars kom inn og sto meget bra; reddet ni skudd, 47%, mens Torbjørn, som startet og avsluttet, endte på 24%. «Umulige» Mandic ble stående med 33%.

Adrian: «Vi bommet alt for mye. Jeg følte før kampen at vi hadde alle muligheter til å vinne. Inngangen til kampen var god. Så brenner vi avgjørende mye, ikke bare på Mandic, men også mange skudd utenfor målet. Vi gjorde det rett og slett for enkelt for dem. Nå blir det en tøff omstilling som må gjøres før cuphelgen, som blir veldig viktig for oss.» 

Selv med et soleklart nederlag er ikke alt håp ute for å gå videre fra gruppespillet, men sjansen er litt mindre enn liten. Vi må i alle fall vinne begge de to gjenstående kampene – borte mot Kielce og hjemme mot Pelister – og selv det trenger ikke være nok. Midt opp i skuffelsen over stortapet, fantes det heldigvis noen gode prestasjoner å henge hatten på:

Stian: «Lyse synes jeg var stabilt bra. Lars kom inn og gjorde en god figur, og så var det fint å se at Thomas Boilesen (bildet over) i sin Champions League-debut kom inn og bidro. (Spilte bare angrep og scoret to på tre skudd.) Men kampen som sådan, den ble tøffere enn ventet. La gå at Zagreb er et bra lag med mange bra spillere, men dette gjorde rett og slett vondt. De lyktes med ting vi var forberedt på og som vi hadde trent på å kunne stoppe. Når det ikke gikk, førte det til frustrasjon. Vi ble stresset og utålmodig og uryddig i det vi foretok oss. Vi brukte mye krefter i dag, men det endte ikke slik vi hadde forestilt oss.»

Kveldens kamp ble sett på som en «finale» med tanke på videre avansement i Champions League. Gjør vi sakene våre som vi vet vi kan i lørdagens NM-semifinale mot Haslum, venter det en «ordentlig» finale på søndag – trolig mot Elverum, som spiller mot Kristiansand i den andre semifinalen.

FAKTA 

KOLSTAD – Zagreb 25-34 (10-18)
Champions League, kampomgang 12
Trondheim Spektrum
Tilskuere: 5492
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 3, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 4, Gabriel Setterblom 2, Magnus Langeland, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen, Simen Lyse 6(1), Thomas Boilesen 2, Sigvaldi Gudjónsson 4, Erlend Johnsen, Aksel Hald. 
Toppscorere Zagreb:
Milos Kos og Yoel Morales – begge 5
Utvisninger; KOLSTAD: 4 x 2 min.  – Zagreb: 6 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus