Haslum blir ingen enkel nøtt å knekke – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus og FotoLars

Haslum blir ingen enkel nøtt å knekke

Martin Hovde (22) og Thomas Boilesen (25) er begge flasket opp i Haslum, én av norsk håndballs beste talentfabrikker. Lørdag er de to klare for å slå moderklubben ut av cupen.

Martin Hovde (t.v.) og Thomas Boilesen er flasket opp i Haslum – vi må være skikkelig på helt fra start mot et ungt, løpevillig haslumlag, sier de to.


Men selv om vi ligger på tabelltoppen i serien og Haslum er helt nede på tiendeplass, så er de to ex-haslumspillerne klare på at det slett ikke blir noen enkel oppgave for oss å spille oss videre til cupfinale nummer to på rad.

Haslum har 15(!) spillere i A-stallen som er født mellom 2003 og 2006, hva sier det om arbeidet som gjøres i klubben?

MARTIN: «Haslum er jo en klubb som satser på å utvikle unge spillere og som også er flinke på å gjøre det. De har mange gode aldersbestemte lag. Det gror godt der, rett og slette.»

THOMAS: «Det er sånn som Haslum alltid har vært. Det er en talentfabrikk. De er gode til å utvikle unge spillere, også gode til å plukke unge spillere fra distriktet. Klubben skal ha anerkjennelse for dette arbeidet. Selv fikk jeg sjansen på A-laget allerede da jeg var 16 år, og da hadde jeg som 15-åring fått vært med på A-treninger og lært veldig mye av det.»

Nå er altså Haslum i juniorfinalen (mot Charlottenlund), og med så mange unge spillere i klubben, blir det vel mange av spillerne som også skal ut i kamp på lørdag – og også på søndag (bronsefinale eller finale). Hva betyr det for motstanden vi får i semifinalen?

Foto: Ida/TittMelhuus

MARTIN: «Når man er så gode og så unge som mange er i Haslum, så blir det mange kamper. Denne sesongen tror jeg det har vært mest seniorkamper for mange av disse spillerne.»

THOMAS: «Haslum-spillerne er unge og vant til å spille mange kamper. Godt trent er de også.»

Haslum-legenden Erlend Mamelund – med over 300 Haslum-kamper og med fire NM-titler, tre serie-gull og like mange sluttspillseire – tok for noen uker siden over som hovedtrener på midlertidig basis. Har du registrert noen form for Mamelund-effekt i moderklubben din?

MARTIN: «Nå har jeg ikke snakket så mye med Haslum-spillere, men jeg har jo lagt merke til at det ser bedre ut og at de har vunnet noen viktige kamper. Men jeg vet jo at Erlend er en god trener. Han kan mye håndball.»

THOMAS: «Erlend er en spillsmart trener. Han har som spiller stått i veldig mange situasjoner, har spilt på høyeste nivå og er dessuten en veldig, veldig bra fyr. Han har nok kunnet bidra med mange ting på detaljnivå. Erlend er jo et ikon i Haslum, og det har sikkert også hatt en god effekt på de mange unge spillerne.»

Foto: Lars R. Skaug /FotoLars

Hva kan vi forvente først og fremst å måtte håndtere?

MARTIN: «Vi kommer til å møte et lag med veldig tente spillere. De kommer til å gå ut i hundre. De kommer også til å være litt «stygge», om jeg kjenner disse gutta godt – som jeg også gjør. De er farlige, spesielt hvis de kommer inn i et spor og får kontret mye. De er flinke til å kontre. Vi må virkelig levere fra start.»

THOMAS: «Et lag som løper mye og gjerne. De har lyst til å stå veldig kompakt i forsvar, og så er de veldig uredde. De er unge, de kommer til å gi alt det de har og ta denne kampen som en kjempesjanse til å gå til finalen. Vi må virkelig være på helt fra start for å matche deres innsats og glød. Jeg tror det kommer til å lyse av dem.»

PS!
Sander Sagosen er den tredje i Kolstad-stallen som har fartstid i Haslum. Sander dro fra Charlottenlund og spilte én sesong i Haslum (2013/14) før håndballkarrieren fortsatte i Danmark, Frankrike og Tyskland – og i Kolstad…

PS2!
Begge semifinalene kan sees i TV2 Sport 2 og TV2 Play. Vår kamp har avkast klokken 15:00 – Elverum – Kristiansand kl. 17:00. Søndagens finale har avkast kl. 16:30 og sendes på TV2 (hovedkanalen) og TV2 Play.

FAKTA

Veien til semifinalen

3. runde:
KOLSTAD – Rapp 42-16 
Haslum – Kjelsås 39-18

8.delsfinale:
KOLSTAD – Viking TIF  42-21
Haslum – LFH09  42-23

Kvartfinale:
KOLSTAD – Bergen Håndball 36-23
Haslum – Nærbø 27-22

Sesongens første møte –
REMA 1000-ligaen – 18. november

KOLSTAD – Haslum 31-23 (14-15)
* Lasse Lid og Even Haugli, Haslums toppscorere med hhv. 6 og 5 scoringer
* Nikolai Wiig hadde 18(!) redninger (Torbjørn 21 – derav to syvmetere…)
* Vi fikk mange kontra-scoringer mot oss

Haslum i serien så langt
* Ligger på 10.plass med syv seire, én uavgjort og 11 tap
* 11. februar nær ved å slå Drammen – tapte med ett (30-31)
* Lasse Lied ligger på 5.plass på toppscorerlisten med 106 scoringer
* Sverre Ottesen (74) og Vegard Tennfjord (70) ligger nærmest på 29. og 36.plass

Ungdomslinja
15 spillere er født i årgangene fra 2003 til og med 2006 – fem av dem er 2006-modeller.

TEKST:
Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus, Lars R. Skaug/FotoLars og Tore Sæther