Sa takk for følget etter drøyt 20 – Kolstad
Foto: Anders Bergheim

Sa takk for følget etter drøyt 20

Et entusiastisk Haslum-lag skjøt god fart ut av startblokkene og førte dagens semifinale til det sto igjen mindre enn ti minutter av første omgang. Da: Sander til 11-11 og assist til Simen til 12-11. Takk for følget! Seier og finalebillett var siden aldri truet – 33-26.

Før kampen var det mye oppmerksomhet og snakk om Haslums meget unge og talentfulle mannskap. I spillerstallen 15(!) av 2003- til 2006-årgang. 

Men i Sør Arena i ettermiddag var det rutinen i laget som skaffet oss bry. De to snart 30-åringene, Stig-Tore Moen Nilsen og Vegard Tennfjord snakket definitivt samme språk. Moen Nilsen både skjøt nesten prikkfritt effektivt i tillegg til å serve strekspiller Tennfjord, som var like effektiv. I tillegg var målvakt Nikolai Wiig nesten like god som han var i seriekampen i november – selv om våre to – som i seriekampen – vant målvaktduellen – 18-12 etter mine notater.

Etter hvert fikk vi taket både på målvakt og kuttet forbindelseslinjen mellom toppscorer Moen Nilsen og Tennfjord på streken. 

I vårt angrep var Sander virkelig i godlunet, både som assistent og eksekutør. Etter litt unøyaktighet i starten, funket det vel offensivt også for Gabriel, og på kantene var alle fire treffsikre. Adrian, Sander R, Sigvaldi og Erlend scoret til sammen 10 på 13 skudd. 77% uttelling – godkjent pluss.

Finalebilletten var egentlig sikret før kampen var halvspilt. Men det var absolutt ting å sette fingeren på, ikke minst med hensyn til stabilitet. Trener Berge sa det blant annet slik i intervju med TV2 like etter kampen: «Vi har en utfordring med å få alle til å prestere godt samtidig. Vi mangler ennå rett og slett stabilitet.

Og på spørsmål om ikke det er for slitsomt med mange kamper tett på hverandre, var Christian soleklar: Masse kamper skal gi masse energi!

Sander Sagosen, vår beste i dag, konstaterte: – Haslum har mange gode unge spillere, men i andreomgangen var det klasseforskjell.

PS!
Gøran så kampen fra tribunen. Skal vi tro han kommer på banen i finalen…

FAKTA
Haslum – KOLSTAD 26-33 (12-16)
Semifinale NM
Sør Amfi, Arendal
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald 1, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 7, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 4, Magnus Langeland 2, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 5, Magnus Gullerud 1, Simen Lyse 3, Thomas Boilesen 2, Sigvaldi Gudjónsson 3, Erlend Johnsen 1, Martin Hovde.
Toppscorer Haslum: Stig-Tore Moen Nilsen 9
Utvisninger, Haslum 2 x 2 min – Kolstad: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball