Glede over to nye signaturer – Kolstad

Glede over to nye signaturer

I dag ble det klart at også Magnus Gullerud og Gøran Søgard Johannessen blir værende i Kolstad og har skrevet på kontrakter til 2027 (Gøran) og 2028 (Magnus).

Det er til vanligvis mang blide ansikter i Kolstad-leiren. I dag var de ikke færre da det var kakefeiring av klubbens andre kongepokal – og altså to viktige signaturer, som betyr at bortsett fra Janus Smarason og Magnus Abelvik Rød så blir alle de øvrige som ble berørt av sist sommers lønnskutt med videre.

Hva tenker Magnus og Gøran om prosessen hit og ferden videre?

– Sommeren var den verste perioden. Etter hvert ble det klart at de aller fleste kom til å bli. Selv var jeg aldri i tvil om å skulle fortsette, derfor var det heller ikke særlig stress for meg med hensyn til å signere ny og lengre kontrakt. Det som har stått i fokus har vært kampene. Jeg har ikke hatt dårlig tid med kontrakt-signering. I dag er det i orden, sa en smilende Magnus.

– Dette har jo vært en prosess. Jeg hadde i utgangspunktet stor tro på prosjektet. Så ble det med den usikre økonomiske situasjonen skapt usikkerhet rundt hvem som skulle bli med videre. For meg var det viktig at prosjektet også i fortsettelsen skulle være bærekraftig, at det ville være noe som var viktig på min karrierevei. Etter hvert som stadig flere signerte, var jeg sikker på at dette ville være et sportslig prosjekt godt også for min utvikling. Så er det jo slik at noen viktige kulturbærere som Sander Rønning og Gabriel forsvinner, og da blir det enda mer viktig at vi andre lærer oss godt kolstadkulturen, sier Gøran. 

Og hva er trenerne reaksjon på Magnus og Gørans «autografer»? Stian sier det slik:

– Magnus er en bærebjelke i laget. Han er også viktig i garderoben, og sammen med Vetle utgjør han et veldig godt midtforsvar. Han er også vår beste offensive strekspiller. Så er det også veldig gledelig at Gøran blir med videre. På grunn av skade har han ennå ikke fått tatt ut sitt store potensial etter at han kom til oss. Vi har sett det bare i noen perioder. En skadefri Gøran er en verdensklasse-spiller; kan bekle alle roller defensivt og bakspillerplassene offensivt.

Også sjefen selv, Jostein Sivertsen, var ekstra glad i dag med to nye svært viktige signaturer på plass:

– Det er absolutt grunn til å feire at Gøran og Gullerød har bestemt seg for å bli med videre og har skrevet ny og forlenget kontrakt. Nå har spillerne som ble berørt av lønnskutten i sommer fått vurdert sin egen fremtid. Vi er veldig glade for at så mange av dem har valgt å fortsette i Kolstad. Det tar vi som en tillitserklæring til klubben.

– Vi mister dessverre Magnus Abelvik Rød til Ungarn, men vi får noen spennende nysigneringer i Magnus Søndenå, Thomas Boilesen og islendingen Benedikt Gunnar Oskarsson. Flere nye kan det også bli.

– Vi har ambisjoner om å ta nye steg sportslig denne våren – og årene fremover – og ser frem til spennende kamper både i Champions League og i hjemlig liga. Så langt har det vært en fantastisk reise. Vi gleder oss til fortsettelsen, sa Jostein Sivertsen.

Blir og på forlengende kontrakter:
Torbjørn Bergerud – forlenget til 2025
Sander Sagosen – forlenget til 2027
Sigvaldi Gudjónsson – forlenget til 2030
Magnus Gullerud – forlenget til 2028
Vetle Eck Aga – forlenget til 2027
Gøran Søgard Johannessen – forlenget til 2027
Simen Lyse – forlenget til 2026
Christian Berge – forlenget til 2027
Thomas Boilesen – kortidskontrakt ut sesongen

Kommer til neste sesong:
Magnus Søndenå – til 2026 (fra Elverum)
Bendikt Gunnar Oskarsson – til 2026 (fra Valur)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim