«Vi må slippe oss løs – ha det gøy» – Kolstad

«Vi må slippe oss løs – ha det gøy»

Torsdag blir første gang Sigvaldi Gudjónsson spiller på bortelaget i «Legionærenes Hall» i Kielce etter at han byttet klubbadresse fra det polske mesterlaget til Kolstad. Hvordan blir mottagelsen?

– Jeg er forberedt på ganske mye trykk, men som jeg husker det fra tiden som Kielce-spiller, så var publikum ikke usportslig. De var mer opptatt av å heie på oss (hjemmelaget) enn å være mot bortelaget. 4600 heier, står og synger i 60 minutter. Deres entusiasme og støtte til eget lag kan gi Kielce de 10-15 ekstra prosentene som avgjør. Publikum er tett på banen, noe som sikkert kan komme til å oppleves som tøft for oss som bortelag. Men det er gøy også.

– Hvor mye kontakt har du med gamle lagkompiser i Kielce?

«Ikke hver uke, men ganske ofte og da helst med Tournat, Karalek og Daniel (Dujshebaev).»

– Hvor lite fornøyd tror du de er i Kielce med å ligge på 4. plass og tre poeng opp til Aalborg på andreplass?

«De er nok ikke veldig tilfredse, ganske skuffet. Men noe av forklaringen er nok at de har hatt en del skader å slite med.»

– Hvem er usikre på grunn av skade til kampen mot oss? 

«Vi vet jo ikke sikkert hvem som kan spille mot oss. Men ingen av de to faste strekspillerne – Tournat og Karalek – var på laget i forrige Champions League-kamp – mot Paris Saint-Germain i forrige uke. Og i seriekamp på mandag fikk Sicko en smell i et kne. Hvor alvorlig det er, vet vi jo ikke, men det så ikke bra ut.»

Dersom disse tre spillerne ikke er på laget mot oss på torsdag, er det ingen tvil om at det betyr en klar svekkelse. Sicko var for eksempel toppscorer mot PSG med syv scoringer, og mot oss i Trondheim Spektrum var han også Kielces toppscorer med seks mål. Sicko har forøvrig 58 scoringer på 104 skudd så langt i Champions League, 56% uttelling. Til sammenligning; Sigvaldi har scoret 68 og har en uttellingsprosent på 72%

Den gang da – da Sigvaldi kunne juble med hjemme-fansen i Kielce. På torsdag håper vi på mer Sigvaldi-jubel – for bortelaget…

– Alle de tre nevnte er meget viktige for trener Talant Dujshebaev. Men kanskje er storebror Dujshebaev, Alex, enda viktigere…?

«Han er veldig viktig. Han er både målfarlig og god som playmaker. Han setter opp situasjoner og spill og kan avgjøre veldig mye.»

– Hvor ligger sjansen vår til å vinne i Kielce?

«Det er ingen tvil om at Kielce er klar favoritt, og vi er utfordreren. Kielce taper veldig sjelden på hjemmebane; likevel, Aalborg klarte altså å vinne i Kielce (åpningsrunden i Champions League i september) – 34-31. Men da var Kielce uten både keeper Andreas Wolff og strekkjempen Karalek. Jeg tror det blir viktig for oss å slippe oss løs, rett og slett ha det gøy.»

LITT NAVN OG TALL

Fra første kamp mot Kielce:

* Vi tapte vår hjemme-debut i Champions League 30-32.
* Vi lå under med seks til pause (11-17), men vant 2. omgang med fire (19-15).
* Kampen ble mer eller mindre avgjort i de siste åtte minuttene før pause da Kielce gikk fra 9-8 til 17-11.* Gøran hadde en super angrepskamp, 80% uttelling på sine 11 skudd.
* Simen var også veldig sikker; traff på seks av sine åtte skudd – 75 %
* Vi måtte klare oss uten en syk Sigvaldi, ennå ikke kampklar Magnus Abelvik Rød og en ryggplaget Lars, mens Kielce stilte uten sin tyske landslagskeeper, Andreas Wolff.

Stillingen i gruppe A:
THW Kiel – 18 poeng
Aalborg  – 16 poeng
Paris SG – 15 poeng
Kielce – 13 poeng
Pick Szeged – 13 poeng
Zagreb – 12 poeng
KOLSTAD – 9 poeng
Pelister – 0 poeng

Gjenstående kamper:
I denne runden:
Kielce – KOLSTAD, Zagreb – PSG, Pelister – Aalborg og Szeged – Kiel:
Siste runde: 
KOLSTAD – Pelister, Aalborg – Kielce, PSG – Szeged og Kiel – Zagreb.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus