Lovende i 20 minutter – så sprakk ballongen – Kolstad

Lovende i 20 minutter – så sprakk ballongen

Det begynte så bra med to fantastiske redninger av Torbjørn, og det var liv i drømmen om en plass videre i Champions League i drøyt 20 minutter. Men så sivet luften ut av ballongen sakte og sikkert.

Simen hadde to bomskudd før han sikkert som bare det satte den første av tre syvmetere bak en Adreas Wolff som ble vanskeligere å overliste etter hvert som kampen skred frem.

9-10 og seks minutter igjen av første omgang ble til 10-13 til pause. Og før vi hadde spilt ti minutt av andreomgangen var det lite igjen av håp om seier – 12-19.

HVA TENKTE SPILLERNE, GABRIEL?

– Vi sto ikke sammen; det kunne kanskje se ut som om vi tok slaget for tapt. Det gjorde vi ikke. Det går an å ta inn flere mål enn syv på 20 minutter. Men vi sto ikke så godt sammen som vi ofte gjør. Vi ble mer eller mindre revet i stykker, slo ut med armene i stedet for å brette opp ermene, for å si det slik.

– Du leverte mange gode aksjoner, men det er vel ikke så lett å fokusere på når resultatet ble som det ble…

– JA, det blekner når vi taper som vi gjør. Jeg føler vi spilte oss til noen gode offensive muligheter, men fikk ikke gitt målvaktene våre mye hjelp.

Og hva tenkte trenerne om timen i Polen, Stian?

– Jeg er mest overrasket over at vi knekker sammen etter pause, at vi ikke står i det og mister oss selv litt. Vi ble passive i en kamp som betydde vinn eller forsvinn. Så er det bare å innrømme at Kielce spilte en god kamp og gjorde oss dårlige, sa Gomo og la til at slett ikke alt var minus – for eksempel:

– Føler jeg at det var en del momenter i førsvar i førsteomgangen som var gode. Vi slipper inn bare 13 mål mot et så godt lag, og det er pluss. Returjobbingen før pause var også et fint stykke godt arbeid.

Dette var altså kampen som definitivt måtte vinnes for å ha en liten sjanse for oss til å unngå avslutning på Champions League. Opptakten til kampen ga oss egentlig også et par pluss-momenter: Storscorer Sicko ødela det ene kneet i seriekamp sist helg og strekkjempen Tournat var heller ikke kampklar. Kielce stilte med bare 15 spillere på hjemmebane. Litt spesielt vel – også at det var tre målvakter på kampkort er alt annet enn daglig dags kost. Polakkene hadde klart seg med én – Andreas Wolff.

For den tyske skudd-stopperen startet ubehagelig godt for oss og fortsatte i samme stil. Til slutt sto han med 40 i redningsprosent på den offisielle statistikken. Til sammenligning var Torbjørn – som hadde en flott start, ikke samme fortsettelse; sammenlagt 22% redninger.

Men så skal det sies at Kielces målvakt hadde mye mer hjelp av sitt forsvar enn det Torbjørn hadde. Playmaker Alex Dujshebaev startet småruskent med skuddbom og bom fra syvmeteren. Men så fikk han fart på beina, fintene gikk begge veier, skuddene kom rapt og velplassert – åtte scoringer på ni skudd. Kantspiller Nahi ble også en viktig brikke – med mye tilhold inne på streken!

Pluss-merknader i mine notater; Gabriels skyting – fem treff på syv skudd. Simen var sikker fra straffemerket, men bommet fælt før pause, ga seg ikke og scoret fem på syv skudd. Flott! Sander skal også ha ros for fem scoringer og flere assists, mens Torbjørns førsteomgang var absolutt på pluss-siden. 

Nå er det bare tiden og veien nærmeste for spillere og trenere; hjemreise i morra fredag, restitusjon og håndball-trening lørdag. Så er det toppkamp borte mot Drammen på søndag og Pelister i Trondheim Spektrum på onsdag. Med kveldens kamp som bakteppe, hvordan skal det gå i de to kampene – klarer vi å reise oss å gjøre to gode prestasjoner, Gabriel?

– I NM-sluttspillet sist helg, etter en dårlig prestasjon mot Zagreb, viste vi at vi er i stand til å omstille oss. Det skal ikke vises på oss at vi leverte en prestasjon som dette, hverken mot Drammen eller mot Pelister.

FAKTA
KIELCE – KOLSTAD   31-23 (13-10)
Hala Legionow Kielce 
Tilskuere:    4200 (full hall)
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen  5, Sander Rønning, Adrian Aalberg, Gabriel Setterblom 5, Henning Limstrand, Martin Hovde, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen, Simen Lyse 6(3), Sigvaldi Gudjónsson 3, Thomas Boilesen 2, Erlend Johnsen.
Toppscorer Kielce:
Alex Dujshebaev 8
Utvisninger; Kielce: 3 x 2 min.  – Kolstad: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus