Takk og pris for keeper Lars – Kolstad

Takk og pris for keeper Lars

Vi har et meget godt målvaktpar i Torbjørn Bergerud og Lars Eggen Rismark – selv om det er Torbjørn som starter de aller fleste kampene og står de fleste minuttene. I dag var det siste ikke mulig, fordi:

En småsyk Torbjørn måtte melde seg ikke spillbar, og dermed ble det Lars i 60 minutter – bortsett fra på en syvmeter hvor juniornorgesmester og finalehelt Henrik Ibsen forsøkte å redde.

Det klarte Henrik ikke. Tobias Søberg virket å være en meget stødig eksekutør; satte to før pause på overlegent rolig vis og fortsatte på den første etter pause. Men da mente tydeligvis Lars at nok fikk være nok. De to neste duellene med Søberg fra syvmeter gikk han seirende ut av.
Strålende!

Trondheim November 30: REMA 1000-ligaen Menn mellom Kolstad – Kristiansand. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Lars sin prestasjon i Drammenshallen i kveld ble matchavgjørende. Jeg noterte 15 redninger og en redningsprosent på 38. Og selv om DHKs Andreas Myhr også sto en god kamp (13 redninger, 30%), så viste det gamle «jungelordet» seg igjen; vinner du målvaktkampen, vinner du ofte kampen:
30-25.

I intervju med forsvarskjempe Vetle på lørdag poengterte han at det var viktig å holde Drammen-score ned til under 30. «Da har vi en god vinnersjanse», sa Vetle.
Godt vurdert.

Vetle var også klar på at han syntes Drammen har vært veldig god til å henge med i kamper, lenge. Det viser vel også tabellen: På 21 kamper har laget flest uavgjort-resultat – fem – og i snitt har DHK bare knapt to plussmål i gjennomsnitt.
Kveldens kamp svekket det snittet!

Her ble det altså fem baklengs, men i noen perioder av kampen så det litt skummelt ut for oss. Det startet med tre ganger Sander, én gang Adrian og én fra Gullerud. Det var ikke spilt mer enn seks-syv minutter og hjemmelaget hadde ikke kvittert for ett av målene.
Men da vi rundet 20 minutter «frosket» Sondre Skovli inn til 7-8. Nærmere kom vertene ikke, selv om de spilte jevnt med oss i store deler av andreomgangen. Begge lag forsøkte i korte perioder syv-mot-seks-spill uten at det var nøkkelen til bruk for å låse opp motstanders forsvar.
DHK aldri på siden av oss

En fartsfylt kamp, ventet Vetle seg i Drammenhallen. Og ja, det kom noen kontrings-/ankomstmål begge veier, men kanskje ikke så mange som ventet – som igjen skyldtes meget
godt målvaktspill.

Lars fikk beskjed først ved reiseoppmøtet i morges at Torbjørn var blitt syk i løpet av dagen, etter lørdagens trening, og ikke kunne spille.  – Det hører med til jobben også det, å være forberedt på en slik situasjon – og selvsagt å redde så mange skudd som mulig når jobben kaller – uansett hvor mange minutter på banen det blir.
Det ble mange i dag – 59!

– Ja, det gikk bra. Så hører det med til bildet at vi står bra bakover og holder skudd nede på et greit antall. I tillegg blir det jo en bonus når jeg for eksempel redder noen kontringer. Det gir energi i laget. Vi har rett og slett et bra lag og et bra målvaktpar, sa – og vet – Lars og fikk Sander til å legge til i et kjapt intervju i TV2 etter kampen: -Vi kjenner jo Lars sine ferdigheter. Vi har et godt målvaktpar.
Enkelt og greit – og riktig!

Og kveldens topoenger gjør at vi fortsatt har fire poengs forsprang foran jagende Elverum og i tillegg suverent bedre målforskjell og allerede en seier mot Elverum i beltet. Duellen mellom den tidligere og den nåværende mester finner sted 23. mars – i Trondheim Spekturm.
Men først står vår siste kamp i Champions League – mot Pelister på onsdag i Trondheim Spektrum det også og i tillegg to seriekamper. Som trener Christian sa til TV2:  -Vi er inne i en hektisk periode med mye reising og mange kamper. Vi ser også i dag at vi etter hvert blir ganske slitne. Men det er læring i det også, og det verste med dette er at
vi ikke får trent så mye som vi egentlig vil.